Türkiye'de yok olma tehlikesi altında! Gerçekten müthiş bir görüntüsü var. Geleceğe taşımak zorundayız

Türkiye'de yok olma tehdidi ile karşı karşıya olan Sığla Ormanları artık güvende. Kozmetik ve medikal alanda kullanılan ve yok olma riski ile karşı karşıya olan Sığla Ormanları Ortaca Kaymakamlığı’na atanan Kenan Aktaş tarafından korunmaya alındı.

Türkiye'de yok olma tehlikesi altında! Gerçekten müthiş bir görüntüsü var. Geleceğe taşımak zorundayız

Türkiye'de bulunan ve yok olma riski ile karşı karşıya kalan Sığla Ormanları  Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş tarafından koruma altına alındı. Aktaş, kozmetikten medikal alanlara kadar birçok alanda kullanılan Sığla ağaçlarını gelecek nesillere taşımak için elinden geleni yapacağını ifade etti. 

SIĞLA AĞAÇLARI KORUSU'NDA İNCELEME YAPILDI

Eylül ayında Ortaca Kaymakamlığı’na atanan Kenan Aktaş göreve başladığı günden bu yana, ilçe genelinde kurumlara ve vatandaşlara ziyaretlerini sürdürüyor. Gittiği yerlerde ilçe hakkında bilgi alan Kenan Aktaş, bu ziyaretleri kapsamında Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde bulunan Sığla Ağaç Korusu'nda incelemelerde bulundu.

 

Türkiye'de yok olma tehlikesi altında! Gerçekten müthiş bir görüntüsü var. Geleceğe taşımak zorundayız - Resim : 1

SINIRLI SAYIDA YETİŞEN SIĞLA AĞAÇLARI KORUNMALI

Kaymakam Aktaş, sığla ağaçları hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürü Okan Bilgiç’ ten bilgi aldı. Ortaca Kaymakamı Aktaş, “Türkiye’de sadece ilçemiz ve civarı ile Aydın’da çok sınırlı alanda yetişen Sığla Ağaçları kozmetik ve medikal alanda yağı kullanılan bu ağaçlarımız koruma altında. Ancak vatandaşlarımızın koruma bilinci her şeyin üstünde” dedi.

Sığla ağacının bir miras olduğunu belirten Aktaş, “Bu da bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

 

Türkiye'de yok olma tehlikesi altında! Gerçekten müthiş bir görüntüsü var. Geleceğe taşımak zorundayız - Resim : 2