Türkiye'deki tüm köylüler dikkat! Kümese girip tavukları boğarak öldürüyor, tavukların tüyünü bile bırakmıyor

Türkiye'de kar yağışının artmasının ardından gelincik görülme sıklığı da arttı. Beyaz gelincikler her ne kadar masum görünse de girdikleri kümesteki tavukları boğarak öldürmeleri nedeniyle dikkatli olunması gereken bir hayvan türü.

Türkiye'deki tüm köylüler dikkat! Kümese girip tavukları boğarak öldürüyor, tavukların tüyünü bile bırakmıyor

İnce ve uzun gövdeleriyle en dar aralıklardan bile girebilen gelincikler yaklaşık 15-20 santimetre boylarına sahip küçük yapılı hayvanlardır.  Yaz aylarında kahverengi bir posta sahip olan gelincikler,kış aylarında iyi bir şekilde kamufle olabilmek için tüyleri tamamen beyaza bürünür.

Türkiye'deki tüm köylüler dikkat! Kümese girip tavukları boğarak öldürüyor, tavukların tüyünü bile bırakmıyor - Resim : 1

Genellikle kendinden küçük hayvanlara saldırmasının yanı sıra kendinden cüsse olarak oldukça büyük olan hayvanlara da saldırarak alt ettiği zaman zaman görülmüştür.  

 Türkiye'deki tüm köylüler dikkat! Kümese girip tavukları boğarak öldürüyor, tavukların tüyünü bile bırakmıyor - Resim : 2

TAVUKLARA ZAAFLARI VAR

Tavuk ve güvercin yumurtalarına zaafı olan gelincik, kümeslerden aldığı yumurtaları ağzında ya da boynunda kıstırarak taşımaktadır. Kemirgen ve sürüngen hayvanların baş düşmanı olarak bilinen ve dünya genelinde görülme sıklığı oldukça fazla olan gelincikler zaman zaman insanlar için de tehlikeli birer hayvan olabilmektedir. Özellikle yavrularına ve kendisine zarar verme eğiliminde olan kişilere karşı oldukça saldırgan ve kinci olan bu hayvanlar duydukları insan kokusunu hafızasına kazıma konusunda oldukça başarılıdırlar.

Bu nedenle intikamını daha sonra da alabilecekleri ihtimaline karşı hazırlıklı olmak gerekir. Tavuk kümesleri olan insanlar için de tehlike arz eden gelinciklere karşı etkili önlemler almak gerekir. Oldukça atik bir hayvan olduklarından gelincik ile karşı karşıya gelen insanların bir an önce bulundukları alanı terk etmeleri faydallı olacaktır.