Türkiye'den ayrılan Güney Koreli görevli arkasında bir yazı bıraktı ki tarih bu yazıyı yazacak

Kahramanmaraş depremi sonrasında 10 kentte büyük yıkım yaşandı. Dünyanın dört bir yanından destek için gelen arama kurtarma ve sağlık ekipleri, afet bölgesinde canla başla çalıştı. Kore Savaşı'ndaki Türkiye'nin desteğini unutmayan Koreliler de destek ekipleriyle deprem bölgesine geldi. Güney Koreli bir doktorun giderken çadırın üzerine yazdığı not, görenlere duygusal anlar yaşattı.

Türkiye'den ayrılan Güney Koreli görevli arkasında bir yazı bıraktı ki tarih bu yazıyı yazacak

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 10 kentte on binlerce bina yıkıldı. Göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için herkes deprem bölgesine koşarken, pek çok ülkeden de destek ekipler geldi. Arama kurtarma ve sağlık ekipleri bölgeye gelerek büyük bir emekle, günlerce çalıştı. O ekiplerden biri de, Kore Savaşı'nda Türkiye'den büyük destek gören, Koreliler oldu. 

KORELİ DOKTORDAN DUYGUSAL NOT 

Bölgede ellerinden geleni yapan yabancı ekipler, yavaş yavaş ülkelerine dönerken Güneyli Koreli bir doktorun, çadırın üzerine Türkçe olarak yazdığı not dikkat çekti. Asomoruks isimli bir twitter hesabı tarafından paylaşılan fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu. Duygusal kareyi, pek çok sosyal medya hesabı da paylaştı. 

Türkiye'den ayrılan Güney Koreli görevli arkasında bir yazı bıraktı ki tarih bu yazıyı yazacak - Resim : 1

KULLANICILARDAN YORUM YAĞDI

Duygulandıran notu gören sosyal medya kullanıcıları, paylaşımın altına pek çok yorumda bulundu. Bir kullanıcı ise, "Adamlar yaptıklarıyla övünmek yerine yapamadıklarına üzülüyor müthiş bir ahlak." şeklinde yorum yaptı.