Türkiye'den doğa için resmen felaket haberi geldi. Yeni doğan yavrusunu annesi kabullenmedi. Yetkililer şok oldu

Türkiye'de doğa için resmen bir felaket haberi geldi. Hayvanat bahçesinde yeni doğan bir yavru daha annesi tarafından kabullenmedi. Yetkililer şok oldu.

Türkiye'den doğa için resmen felaket haberi geldi. Yeni doğan yavrusunu annesi kabullenmedi. Yetkililer şok oldu

Doğada son dönemde yaşanan dengesizlikler hayvanlar üzerinde de ciddi etkiler gösteriyor. Hayvanat bahçesinden gelen bir haber ise yetkililerin adeta şok olmasına neden oldu. 

Türkiye'de doğa için resmen felaket haberi olarak algılandı. 

Belediyenin açıklamasına göre, doğa parkındaki babun maymunu ‘Nazo’nun 23 Aralık’ta dünyaya getirdiği yavrunun bakımını belediye ekipleri üstlendi.

Türkiye'den doğa için resmen felaket haberi geldi. Yeni doğan yavrusunu annesi kabullenmedi. Yetkililer şok oldu - Resim : 1

ANNESİ KABUL ETMEDİ

Doğumun ardından annesi istemeyince veterinerler tarafından koruma altına alınan yavru, kuvöze konuldu.

Türkiye'den doğa için resmen felaket haberi geldi. Yeni doğan yavrusunu annesi kabullenmedi. Yetkililer şok oldu - Resim : 2

YETKİLİLER ŞOK OLDU

Tarsus Doğa Parkı’nda biyolog olarak görevli Yılmaz Ölmez, Limon’un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Ölmez, daha önce de aynı anneden doğan Nisan’ı büyüttüklerini söyledi: “Annesi maalesef daha önceki yavrularını da kabul etmedi. Biz ikisini bu şekilde kuvözümüzde besleyerek kurtardık. Kuvözümüz olmasa büyük ihtimalle ölecekti bu yavru ama artık yaşıyor.”