Türkiye'den ülkesine dönen Çinli ekibin başı, tarihi kayıtlara sadece tek bir söz geçirmek istiyor

Deprem felaketinde Türkiye’ye desteğe gelen Çinli arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmaları bitmesinin ardından ülkelerine dönüyor. Havalimanında sorulara yanıt veren Çinli ekibin başındaki Yuan Jiongming, afet bölgesinde çok şey yaşadıklarını ama akıllarında sadece Kahramanmaraş halkının cana yakınlığının kalmasını istediğini belirtti.

Türkiye'den ülkesine dönen Çinli ekibin başı, tarihi kayıtlara sadece tek bir söz geçirmek istiyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi sonrası dünyanın dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri birer birer ülkelerine dönüyor. Gönüllü gelen 11 kişilik Çinli ekibin başkanı Yuan Jiongming, deprem bölgesinde yaşadıklarının çok üzücü ve acıklı olduğunu söyledi.

Daha fazla insanı kurtarmak istediklerini, bunun için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Jiongming, "Enkazdan 11'i yaralı olmak üzere 12 kişiyi çıkardık. Bir kişiyi de ölü çıkardık. Çin'de de bunun kadar büyük olmasa da benzer bir trajedi gördük. Ama bu çok daha büyük bir felaket" dedi. 
 Türkiye'den ülkesine dönen Çinli ekibin başı, tarihi kayıtlara sadece tek bir söz geçirmek istiyor - Resim : 1

“AKLIMDA SADECE HALKIN CANA YAKINLIĞI KALSIN”

Deprem bölgesinde çok şey yaşadığını anlatan Yuan Jiongming, "Ama aklımda sadece Kahramanmaraş halkının cana yakınlığı kalsın istiyorum" ifadesini kullandı.  Öte yandan, 8 kişilik Kosova ekibi de ülkesine döndü. Bilet ve pasaport işlemlerini tamamlayan Kosovalı ve Çinli ekiplere İGA'da uğurlama töreni düzenlendi.