Türkiye'den yurt dışına tarantula ve akrep kaçırırken yakalanan ABD'li profesörün amacı neydi? tv100 biyokaçakçılık dosyasının detaylarına ulaştı

Geçtiğimiz ABD'li profesör Lorenzo Prendini Türkiye'den yurt dışına bavulunda çok sayıda canlı örneğiyle çıkmaya çalışırken yakalandı. Türkiye'ye özel bir izinle gelen Lorenzo'nun görev alanının dışında birçok ile seyahat ettiği ve izin olmamasına karşın içlerinde akrep ve tarantula gibi canlıların da bulunduğu hayvan türlerini yurt dışına çıkarmaya çalıştığı tespit edildi. Peki Lorenzo Prendini'nin asıl amacı neydi, neyi hedefliyordu? Detaylara tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı.

Türkiye ABD'li profesörün yurt dışına çıkarken bavulunda akrep, tarantula gibi çok sayıda canlının bulunması olayını konuşuyor.

ABD merkezli Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Lorenzo Prendini endemik havan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Peki ilk kez yaşanmayan bu biyokaçakçılık faaliyetlerinin arkasında ne bulunuyor?

Lorenzo Türkiye'den aldığı hayvan örnekleriyle ne yapmayı planlıyordu? tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu Türkiye'nin konuştuğu olayın detaylarına ulaştı.