Türkiye'nin 11. Sakin Kenti Uzundere'de peri bacalarını anımsatan güzellik, turistlerin ilgisini çekmeye başladı bile

Türkiye'nin 11. Sakin Kenti seçilen Uzundere bölgede kendi kendine oluşan ve görenleri adeta büyüleyen peri bacaları ile dikkat çekiyor. Bu bölgede sık sık görülen oluşumlar keşfedilmeyi bekliyor.

Türkiye'nin 11. Sakin Kenti Uzundere'de peri bacalarını anımsatan güzellik, turistlerin ilgisini çekmeye başladı bile

Uluslararası Sakin Kentler Birliği'nce "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen, Erzurum'un Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz sınırında yer alan doğa harikası ilçesi Uzundere’de keşfedilmeyi bekleyen kaya oluşumları dikkat çekiyor. Tortum Gölü kıyılarındaki bu muhteşem oluşumlar ziyaretçilerini bekliyor.

 

Türkiye'nin 11. Sakin Kenti Uzundere'de peri bacalarını anımsatan güzellik, turistlerin ilgisini çekmeye başladı bile - Resim : 1

BÖLGEDE BİRÇOK YERDE BU TÜR KAYA OLUŞUMLARI VAR

Kapadokya’daki peri bacalarına benzer güzellikteki oluşum ve doğasıyla turizme kazandırılmayı bekleyen bölge, sıcak hava balon turları ve trekking gibi daha birçok aktivite için ideal bir zemin sunuyor.

Tortum Gölü kıyılarındaki kayalıklarda oluşan dikitlerin, milyonlarca yılda oluştuğu düşünülüyor. Kapadokya’daki peri bacalarını anımsatan oluşumlar keşfedilmeyi bekliyor. Bölgede birçok yerde bu tür kaya oluşumlarına rastlamak mümkün. Ancak bunların hemen hemen hepsi Tortum Gölü kenarındaki gibi hem maceraseverler hem de gezi tutkunları tarafından henüz fark edilmedi.

 

Türkiye'nin 11. Sakin Kenti Uzundere'de peri bacalarını anımsatan güzellik, turistlerin ilgisini çekmeye başladı bile - Resim : 2