MEB Mahmut Özer son dakika açıklaması geldi 1'den 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor

MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. 1'den 12'inci sınıftaki tüm öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklamasında öğrencilerin dört gözle beklediği karar verildi. İşte 19 milyon öğrenci için sondakika açıklaması...

MEB Mahmut Özer son dakika açıklaması geldi 1'den 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor

1'den 12. sınıfları ilgilendiren son dakika açıklaması MEB'den Bakan Mahmut Özer'den geldi. Bakan Mahmut Özer eğitim camiasının kaderini çizdi. Peki neler oldu... İşte son dakika açıklaması... 

Göreve geldiği zamandan bu yana aldığı kararları ivedilikler uygulayan ve rgeri adım atmayanb Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Salgının gölgesinde devam eden eğitim öğretim, Mahmut Özer zamanından bu yana zorublu olmadıkça hiç bir şekilde kapanmadı. Öğrenciler son tatilinden bu yana yani verdikleri son molasından sınbra artık yaz tatiline kadar aralıksız olarak srıalarına dönmüş oldu. 

Şimdi ise öğrencilerin bir numaralı gündeminde ise okulun ne zaman kapanacağın konusu yer alıyor. Bu gündem ilkokuldan liseye kadar farklı tüm kademelerdeki öğrencilerin gündeminde yer almayı da sürdürüyor. 19 Mayıs resmi tatilinden sonra da tüm yurtta verilen 1 günlük molanın ardından öğrenciler ders başı yaptı. Ders zili çaldı ve herkes harıl harıl çalışmaya kaldığı yerden devam etti. 

Bu kez ise merakjlı gözler 2022 yaz tatiline çevrildi. Öğrenciler geri sayım yapmaya başlarken, okulların kapanmasına kaç gün kaldı. Okullar ne zaman kapanacak, okullar ne zaman tatile giriyor 2022, okullar ne zaman kapanıyor 2022? gibi sorularıu araştırmaya devam ediyor. Peki okulların kapanmasına gerçekten ne kadar kaldı? Okullar ne zaman kapanıyor? İşte yanıtı... 

Türkiye'de yüz yüze eğitim devam ediyor. Edirne'den Kars'a, İStanbul'dan Hakkari'ye tüm illerde eğitim öğretim hız kesmeden sekteye uğramadan sürüyor. Hiç bir şeyin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını sık sık beyan eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eğitim politikalarının uygulanmasına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 19 milyon öğrenci ve öğretmen için kararlarını duyurmaya da devam ediyor. 

MEB'den az önce ise flaş bir karar geldi. Bu karar ilk okul ortaokul ve lise öğrencilerin tümünü ilgilendiriyor. Dünya Eğitim Formu'na katılan Milli Eğitim Bakanı Özer 100'ün üzerinde ülkeden katılının geçekleştiği Dünya Eğitim Forumu'nda flaş açıklamalarda da bulundu. Milli Eğitim Bakanı Özer okulun sadece bir eğitim öğretm yeri olmadığını açıklarken, açıklamasına şunları da ekledi, "Okullar öğretiyorlar, toplumlardaki eşitsizlikleri azaltıyorlar; çocuğu fiziksel, duygusal, sosyal ve psikolojik olarak büyütmek için uygun ortamı sağlıyorlar.. "

Tüm dünyanın gözü kulağı bu forumdayken MEB Nahmut Özer'den beklenen flaş açıklama geldi. Okul kapanma tarihi resmen açıklandı! 

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmenin yer aldığı eğitim camiasının son molası 19 Mayıs resmi tatil olmuştu.

Toplamda 10 ayı kapsayan eğitim ve öğretim yılının final çizgisi 17 Haziran olarak açıklandı. 81 ilde okul yolunu tutan öğrencilerin 2022 yaz tatilinin 17 Haziran Cuma günü başlayacağı duyuruldu. Karnelerini alıp 3 aylık yaz tatiline start verecek olan öğrenciler eylül ayına kadar dinlenecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.