Türkiye'nin çok büyük sıkıntı yaşayacağı yıl nokta atış olarak saniyeler önce verildi. Derin nefes çekip okuyun

Küresel ısınmanın etkisi altına giren Türkiye'nin su konusunda en büyük sıkıntıyı çekeceği yıl, uzmanlar tarafından açıklandı. Uzmanlar, bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler olduğunu dile getiriyor.

Türkiye'nin çok büyük sıkıntı yaşayacağı yıl nokta atış olarak saniyeler önce verildi. Derin nefes çekip okuyun

Küresel ısınmanın dalgaladığı Türkiye'de barajlar bu sene bizlere çok önemli mesajlar verdi. Özellikle İstanbul'da kurak geçen kışın ardından barajlar geçen seneki seviyesinin aksine o oranlara yaklaşamadı bile. Bu tablo Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda ciddi bir kuraklık sorunu yaşayacağını bir kez daha hepimizin suratına sert bir şekilde çarptı. 

AMA TARİH NET DEĞİL 

Türkiye'nin kuraklık sorunu yaşayacağı kesin ancak bu sorunu en sert hangi tarihte yaşayacağı net değil. Uzmanlar tarafından bu tarihe ilişkin farklı değerlendirmeler var. 

2040 YILI ÇOK TEHLİKELİ 

2040’a yönelik hazırlanan su stresi haritasına göre Türkiye, gelecekte ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Harita özellikle Marmara, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri için kuraklık tehlikesini öngörürken İstanbul’daki barajların doluluk oranı da son 10 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor.

2020'LERDE RAKAM ÇOK AŞAĞI DÜŞTÜ 

Türkiye’de 2000’li yıllarda kişi başına düşen yıllık su miktarı bin 650 metreküp civarıyken 2010’lu yıllarda bin 500 metreküpe geriledi. 2020’lerde ise bu rakam bin 350 metreküpe kadar düştü.