Türkiye'nin en kuzeyi Sinop'a mevsimin ilk karı düştü, Sinop beyaz örtü altına girdi

Türkiye'nin en kuzey noktasında yer alan Sinop'a mevsimin ilk karı düştü. Hava sıcaklığının hızla düşmesinin ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası Bin 276 rakımlı Sazlı köyünde kar kalınlığı 25 cm'ye kadar ulaştı.

Türkiye'nin en kuzeyi Sinop'a mevsimin ilk karı düştü, Sinop beyaz örtü altına girdi

Türkiye'nin en kuzeyin yer alan Sinop'a mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. İl genelinde hızla düşen hava sıcaklığının ardından yüksek kesimlere tane tane dökülen kar Bin 276 rakımlı Sazlı köyü beyazlar içinde kaldı. Yoğun  kar yağışı ile karşı karşıya kalan köyde kar kalınlığı 25 cm'ye kadar ulaştı.

KAR YAĞIŞI GECE BOYU ETKİLİ OLDU

Sinop'ta son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağmur yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Merkeze bağlı bin 276 rakımlı Sazlı köyünde gece boyu etkili olan kar yağışı sonrası bölge beyaz örtüyle kaplandı.

Kar kalınlığının 25 cm'ye ulaştığı köyde hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. Kentin diğer ilçelerinde yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

VALİLİK VATANDAŞLARI OLUMSUZ YOL ŞARTLARINA KARŞI UYARDI

Sinop Valiliği, vatandaşları olumsuz yol şartlarında dikkatli ve duyarlı olmaları, kışlık kar lastiği ve zincir kullanmaları, trafik işaret ve levhalarına dikkat ederek güvenli yolculuk yapmaları konularında uyardı.

 

Türkiye'nin en kuzeyi Sinop'a mevsimin ilk karı düştü, Sinop beyaz örtü altına girdi - Resim : 1