Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde ortaya çıktı... Tek ısırığı büyük faciaya neden oluyor, aman çok çok dikkat

En zehirli yılanlardan biri olan koca engerek yılanı Elazığ’da ortaya çıktı. Tek ısırığı dahi ölüme neden olan yılan çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi. Türkiye üzerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, yaşayan son derece zehirli yılanlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde ortaya çıktı... Tek ısırığı büyük faciaya neden oluyor, aman çok çok dikkat

Türkiye’nin en zehirli yılanlarından biri olan koca engerek yılan Elazığ’da görüntülendi. Tek ısırığı bile ölüme neden olan son derece zehirli yılanlarla ilgili dikkat edin uyarısı peş peşe yapılmıştı.

Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde ortaya çıktı... Tek ısırığı büyük faciaya neden oluyor, aman çok çok dikkat - Resim : 1

YILANIN YAŞADIĞI ALANLAR TESPİT EDİLDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi tarafından Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi çerçevesinde izlemeye değer türler ile ilgili çalışma yapıldı. ''Ulusal Biyolojik Çeşitlilik ve Envanter İzleme Projesi'' çerçevesinde izlenen türlerden olan ve Türkiye’deki en zehirli 15 yılan türünden biri olan koca engerek yılanı görüntülendi. Ekiplerin çalışmasında koruma altında olan koca engerek yılanının yaşadığı alanlar tespit edilerek, izlemesi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde ortaya çıktı... Tek ısırığı büyük faciaya neden oluyor, aman çok çok dikkat - Resim : 2