Türkiye’nin ilk ‘decacorn’u Trendyol'dan flaş halka arz açıklaması

Yeni yatırımıyla Türkiye'nin ilk decacorn'u olan ve dünyada sayılı şirketler arasında giren Trendyol'un Grup Başkanı Çağlayan Çetin, "Orta vadede halka arz planımız var. Bunun için 3-4 senemiz var" dedi.

Türkiye’nin ilk ‘decacorn’u Trendyol'dan flaş halka arz açıklaması

Yeni yatırımıyla Türkiye'nin ilk Decacorn'u olan ve dünyada sayılı şirketler arasında giren Trendyol'un Grup Başkanı Çağlayan Çetin, yatırımcıların e-ticarette dünya genelinde başarılı olabileceklerini gördüğünü kaydederek, "Mevcut ve yeni yatırımcılarımızın bu büyüme hikayesine destek vereceklerine inanıyoruz" dedi.

Çetin, "Yaptığımız çalışmalarda bölge ile kendimizi kıyasaladığımızda Avrupa'da halka açık olmayan en büyük üçüncü şirket olduk. Ürün ve sipariş adeti olarak da ilk 5 e-ticaret sitesi arasındayız" açıklamasında bulundu.

Çarpan etkisiyle 1 milyondan fazla istihdam yarattıklarını kaydeden Çağlayan Çetin, "En büyük güçlerimizden biri teknolojideki Ar-Ge gücümüz. Bu bölümde bine yakın mühendis çalışıyor. Toplamda 20 bin kişi istihdam ediliyor. Bu yılın sonunda mühendis sayımızı 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, "Orta vadede halka arz planımız var. Bunun için 3-4 senemiz var" diyerek, ihracatta belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra Türkiye'den çıkmış en büyük halka arz olmayı umduklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

E-ticaret platformu Trendyol, 16,5 milyar dolar değerleme ile 1,5 milyar dolar yeni yatırım alarak Trendyol Türkiye’nin ilk ‘decacorn’ şirketi oldu.