Türkiye'nin karış karış öğrenmesi gereken bir harita var. Haritada yeşile boyanan illerimizde acil önlem alınması lazım

Türkiye'deki kirliliğe yönelik paylaşılan harita, korkunç gerçeği gözler önüne serdi. Hava, su ve çevre kirliliğiyle ilgili bilgilerin bulunduğu haritada, yeşil olarak görülen su kirliliğinin Türkiye'nin 30'dan fazla ilinde meydana geldiği görüldü. Tablo, hem insanlar hem de suda yaşayan canlı popülasyonu için endişelendirdi.

Türkiye'nin karış karış öğrenmesi gereken bir harita var. Haritada yeşile boyanan illerimizde acil önlem alınması lazım

Türkiye'nin tatlı su kaynakları açısından "su sıkıntısı çeken" ülkeler arasında yer aldığını belirtildi. Mevcut su kaynaklarının korunmaması durumunda 2030 yılına varmadan Türkiye'nin "su fakiri ülke" kategorisine girme riski taşıdığını belirtiyor. 81 ilden toplanan veriler, Türkiye'de 30'dan fazla ilde su kirliliğinin en büyük sorun olduğunu ortaya koydu.

Türkiye'nin karış karış öğrenmesi gereken bir harita var. Haritada yeşile boyanan illerimizde acil önlem alınması lazım - Resim : 1

EVSEL ATIKLAR YERÜSTÜ SULARININ DÜŞMANI

Su kirliliğine yönelik yapılan açıklamalarda, zirai gübre, ilaç ve evsel atıkların yerüstü sularını büyük ölçüde tehdit ettiği anlaşıldı. Yeterince su arıtma tesisininde bulunmaması sebebiyle su kirliliği endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. 

İşte Türkiye'nin kirlilik haritası, yeşil olan iller su kirliliği yaşayan illeri gösteriyor. 

Türkiye'nin karış karış öğrenmesi gereken bir harita var. Haritada yeşile boyanan illerimizde acil önlem alınması lazım - Resim : 2