Türkiye'nin kayak merkezi Palandöken'in tepeleri beyaza büründü

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'in zirveleri kar yağışı sonrası beyazlar içinde kaldı. Ejder Tepesi olarak bilinen yüksek kesimlere yağan kar sonrası kartpostallara taş çıkartacak güzellikte görüntüler oluştu.

Türkiye'nin kayak merkezi Palandöken'in tepeleri beyaza büründü

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'in zirve noktası olarak kabul edilen Ejder Tespesi yağan kar sonrası beyazla içinde kaldı.

GECE SAATLERİNDE HAVA SICAKLIĞI EKSİ DERECELERE DÜŞTÜ

Palandöken Kayak Merkezi'nin yüksek kesimleri dün gece başlayan karla beyaza büründü. Erzurum'da son bir haftada etkili olmaya başlayan soğuk hava ve yağışlar Palandöken Dağı'nda kara dönüştü. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği bölgede özellikle gece saatlerinde termometreler eksiyi göstermeye başladı.

 

Türkiye'nin kayak merkezi Palandöken'in tepeleri beyaza büründü - Resim : 1

BÖLGEDE YER YER SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği, yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

Türkiye'nin kayak merkezi Palandöken'in tepeleri beyaza büründü - Resim : 2