Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme!

Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Muğla’da varile konularak yakılan ve üzerine beton dökülerek vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in katli zanlısı Cemal Metin Avcı'ya, olayın yaşandığı bağ evinde 22 Aralık’ta keşif yaptırılacak.

Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme!

Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında önce öldürülen, ardından varil içine konularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya cinayetin işlendiği Karabağlar Yaylası'ndaki bağ evinde 22 Aralık’ta keşif yaptırılacak.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti tarafından verilen ara kararda, katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor tanzim edilmesi istenirken, olay yeri inceleme uzmanı, bilirkişi marifeti ile keşif yapılmasına karar verilmişti. Olayda kullanılan varil ile benzer ölçülerde bir varil ve sanığın kullandığını belirttiği özellikle palet bulundurulması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılırken, taraflar ve sanıklar da keşif mahallinde hazır bulunacak.

Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme! - Resim : 1

Mertcan Avcı 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak

Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ‘Delilleri karartma’ suçundan tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı ise 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Pınar Gültekin’in aile avukatı Dr. Rezan Epözdemir, cinayete ilişkin başkaca faillerin olabileceğine yönelik anne, baba ve iş ortağı ile ilgili başvurusu Muğla 2’nci Sulh Ceza Hakimliği başvuruyu reddetti.

Bu defa Adalet Bakanlığı’na ‘Kanun yararına bozma’ başvurusu yapan Epözdemir’in başvurusu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi ve anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılamasının önü açıldı.