Türkiye'nin Maldivleri'ni turizme açmak için destek bekliyorlar... El değmemiş kıyılar keşfedilmeyi bekliyor

Masmavi koylarıyla ünlü Maldivlere benzetilen Bitlis’in Tatvan ilçesinin Van Gölü kıyısının turizm açısından önemli bir nokta olduğunu düşünen vatandaşlar, yetkililerden bölgenin tanıtımı için destek beklediklerini dile getirdi. Reşadiye'de bulunan 9 kilometrelik kumsala gitmek için zorlu bir yoldan geçmek gerekiyor ancak henüz keşfedilmemiş koy tüm doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye'nin Maldivleri'ni turizme açmak için destek bekliyorlar... El değmemiş kıyılar keşfedilmeyi bekliyor

Van Gölü’nün güneyinde bulunan maviyle yeşilin buluştuğu noktalardan biri olan Reşadiye, 9 kilometrelik kumsalıyla turizm açısından gelişmeye açık bir bölge olarak dikkati çekiyor. Tatvan ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Yelkenli köyü bölgeleri henüz yeterince keşfedilmemiş doğaya ve koya sahipken, vatandaşlar ise buralara gitmek için zorlu bir yol gitmesi gerekiyor.

Türkiye'nin Maldivleri'ni turizme açmak için destek bekliyorlar... El değmemiş kıyılar keşfedilmeyi bekliyor - Resim : 1

ÖNEMLİ BİR YER 

Vatandaşlardan Mücahit Tarlan, bu koyun turizm açısından önemli bir yer olduğunu ve yetkililerin bir an önce koyu tanıtma konusunda desteklerini beklediklerini ifade etti.