Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! Zirvenin ardından New York Times’tan dikkat çeken yorum: İşte Türkiye’nin elde ettiği kazanımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmenin ardından İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakıldı. Türkiye'nin kararı kısa sürede dünyada yankılandı. ABD'nin önce gelen gazetelerinden New York Times karar sonrası dikkat çeken bir F-16 yorumunda bulundu. Gazete, Türkiye'nin elde ettiği kazanımları kaleme aldı.

Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! Zirvenin ardından New York Times’tan dikkat çeken yorum: İşte Türkiye’nin elde ettiği kazanımlar

Litvanya'da yapılacak olan NATO zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşme gerçekleştirdi. Kritik görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in üyelik sürecinin onaylanması için kararı Meclis'e götüreceğini açıkladı.

TÜRKİYE’NİN KARARI BİRİNCİ SIRAYA YERLEŞTİ

Türkiye'nin kararı dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Pek çok uluslararası ajans bu gelişmeyi 'acil' kodu ile abonelerine servis ederken onlarca gazete ve televizyon sayfalarını ve ekranlarını Türkiye'ye ayırdı.

 

NEW YORK TİMES’TAB DİKKAT ÇEKEN F-16 YORUMU

'Türkiye, Zirve Arifesinde İsveç'in NATO'ya Girişinin Önünü Açıyor' Başlığını atan New York Times (NYT) ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını ele aldı.

Gazete, ABD Başkanı Biden'ın Avrupa-Atlantik'te savunma ve caydırıcılığın güçlendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu belirttiğini hatırlattı.

Gazete, kaleme aldığı yazıda, “Açıklama, ABD'nin F-16 savaş uçakları ve diğer silahları Türkiye'ye satacağının bir göstergesi olarak yorumlandı. Ve Erdoğan'ın kararı, kendisi NATO'nun yolunu açmadan önce Avrupa Birliği'nin ülkesinin AB bloğuna katılım hedefini ilerletmesi gerektiğini söylemesinden birkaç saat sonra geldi” ifadelerine yer verdi.

New York Post, 'İsveç'in NATO üyelik hedefini desteklemeyi kabul etti' başlığını attı.