Türkiye'nin nedir çektiği bu durumdan. Kastamonu'da yine ortaya çıktı, en derine kadar indi. Sinop, Zonguldak, Çankırı lütfen dikkat

Türkiye'nin ayılarla başı dertte. Ayılar Kastamonu'da yine ortaya çıktı. Merkeze kadar inen ayılar, vatandaşların bal kovanlarını parçaladı. Önümüzdeki günlerde Sinop, Zonguldak ve Çankırı'nın da çok dikkatli olması gerekiyor.

Türkiye'nin nedir çektiği bu durumdan. Kastamonu'da yine ortaya çıktı, en derine kadar indi. Sinop, Zonguldak, Çankırı lütfen dikkat

 

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde ormandan merkeze kadar inen ayı yerleşim yerlerinde bulunan kovanları paramparça etti.  Türkiye'nin dört bir yanından gelen ayı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Karınları acıkan ve ormanlarda yeterli gıda bulamayan vahşi hayvanlar çareyi yerleşim yerine girmekte buluyor.  Kastamonu'da yaşayan vatandaşlar tarafından artık alışılagelmiş bir durum haline gelen bu olay bölgede yaşayan insanları tedirgin ediyor.

HEM KOVANLARI PARÇALADI HEM İNCİR YİYEREK KARNINI DOYURDU

 Köylerde vatandaşların her gün karşısına çıkmaya başlayan ayılar, şehir merkezlerine kadar inerek meyve bahçelerine ve arı kovanlarına zarar veriyor.

İnebolu ilçesine bağlı Avara Mahallesi’nde Şahin Bayrakdar’a ait bahçeye giren ayı, arı kovanlarını parçaladı. Ayrıca incir bahçesine de giren ayı, bütün incir ağaçlarını tek tek dolaşıp dallarını kırdı ve ağaçlardaki incirleri yedi.

İNCİR AĞACINI KIRDI, İNCİRLERİ YEDİ, DALLARI PARÇALADI 

Bir sonraki gün ise ayı, İnebolu'nun Cünürye Mahallesi’nde kendini gösterdi. Eyüp Bayrakdar’a ait bahçeye giren ayı, incir ağaçlarını kırarak dallardaki incirleri yedi ve arı kovanlarını da parçaladı. Cünürye ile Avara mahallelerinde neredeyse her akşam ortaya çıkan yabani domuzlar ve ayılar ile karşı karşıya gelmekten korkan vatandaşlar, geceleri dışarı çıkamaz oldu. Ayı tehlikesinin mahallelere kadar gelmesinden tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

 DİĞER İLLER DİKKATLİ OLMALI

Diğer yandan Kastamonu'da yaşanan bu olayların ardından çevredeki Sinop, Zonguldak, Çankırı'ya da ayılar konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu. 

Türkiye'nin nedir çektiği bu durumdan. Kastamonu'da yine ortaya çıktı, en derine kadar indi. Sinop, Zonguldak, Çankırı lütfen dikkat - Resim : 1