Türkiye'ye 15 Mayıs uyarısı yapılmıştı. Resmen gerçek oldu. Şimdi herkes 23 Mayıs'a odaklanmalı daha kötü olacak

Türkiye'de 15 Mayıs'ta havaların ciddi şekilde ısınmaya başlanacağı uyarıları yapılmıştı. 15 Mayıs'tan sonra havalar bir anda ısındı. Hatay'da termometreler 36 dereceyi gösterdi. Uzmanlar asıl sıcakların 23 Mayıs'tan sonra vuracağını dile getiriyor.

Türkiye'ye 15 Mayıs uyarısı yapılmıştı. Resmen gerçek oldu. Şimdi herkes 23 Mayıs'a odaklanmalı daha kötü olacak

Türkiye dalgalı hava durumunun ardından kesin sıcakları karşılamaya hazırlanıyor. Daha önce 15 Mayıs hakkında yapılan uyarıda havaların bir anda ısınmaya başlayacağı dile getirilmişti. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkım yaptığı Hatay’da sıcak hava etkisini gösteriyor. Termometrelerin 36 dereceyi gösterdiği kentte, depremzede vatandaşlar ağaç gölgelerinde ve şemsiye altında vakit geçirdi. Yakıcı sıcak nedeniyle vatandaşlar sık sık yüzlerini yıkayıp serinledi. Az sayıda insanın olduğu Hatay merkezde ise araç yoğunluğunun olduğu görüldü. Amik Ovası’nda çiftçiler sıcak havaya rağmen çalışmalarını sürdürürken, bazı otomobillerin içindeki termometre göstergeleri 40 dereceyi buldu.

Türkiye'ye 15 Mayıs uyarısı yapılmıştı. Resmen gerçek oldu. Şimdi herkes 23 Mayıs'a odaklanmalı daha kötü olacak - Resim : 1

36 DERECEYİ GÖRDÜLER

Amik Ovası’nda sıcak havaya rağmen sulama yapan Muhammet Lök, "38 dereceye yakın sıcaklık var. Biz de tarla suluyoruz. Bugün çok sıcak. Şapka ve şal ile korunuyoruz, sıcak fazla etkilemiyor bizi" ifadelerine yer verdi.

ŞİMDİ 23 MAYIS'A DİKKAT

Vatandaşlar için şimdi de 23 Mayıs uyarısı yapıldı. 23 Mayıs'ta sıcaklıkların bir daha gitmemek üzere Türkiye'de etkili olmaya başlaması bekleniyor.