Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken göçmen açıklaması

Türkiye’ye bir göç seli yaşandığını belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geri gönderme sürecini Suriye ile barışarak sağlayacaklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken göçmen açıklaması

“Hiç kimse şüphe etmesin, göçmenleri 2 yıl içinde ülkelerine geri göndereceğim.” bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Türkiye’ye bir göç seli yaşandığını belirten CHP Lideri geri gönderme sürecini Suriye ile barışarak sağlayacaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu Afganistan’dan gelenler konusunda da dikkat çeken bir iddiaya işaret etti.

Sözcü gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu göçmenler konusunda iktidarı eleştirdi. “Sınırlarda şöyle bir tabela görürsünüz ‘sınır namustur’ diye. Ama oradan konvoylarla insanlar geliyor, nasıl geçiyorlar bunlar sınırı? TIR'lara nasıl biniyor ve Türkiye'nin her iline nasıl gidiyorlar, kim izin veriyor, bu ülkeyi kim yönetiyor? O zaman sınırlara ne gerek var? Bu işten Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumludur.”

Kılıçdaroğlu Afganistan’dan gelenlerle ilgili dikkat çeken bir iddia da ortaya attı. “Onlar göçmen değil, Afgan askeri” dedi.

"Şu sıralarda sosyal medyada Afganistan'dan gelen grupların son 10 yıldır ABD birlikleriyle görev yapan Afgan Hükümet birliklerinin askerleri olduğu, ABD çekilince kontrolün Taliban’a geçeceği bilindiği için ABD tarafından organize şekilde, onların araçlarıyla Türkiye sınırı yakınına taşındığı iddiası dolaşıyor ve 'Bu bir mülteci göçü değil' deniyor."

CHP Lideri iktidara geldikten sonra Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye’deki göçmenleri ülkelerine geri göndereceklerini belirtti. Bunu nasıl ve ne kadar sürede gerçekleştireceğini de söyledi.