Türkiye'ye korkunç 15 Haziran uyarısı. Her evden en az 1 kişi öğrensin diğerine anlatsın. Hayati bir nokta var

Uzmanlardan Türkiye'ye yılanlar konusunda dikkat çeken bir 15 Mayıs uyarısı geldi. Uzmanlara göre yılanlar, çiftleşme mevsimi olan haziran ayında daha saldırgan hale gelecekler. Türkiye'de her evden bir kişi öğrensin, diğerine anlatsın. Uzmanlar tarafından aktarılan bilgilere göre zehirsiz bir yılan gördüğünüzde mutlaka sizden kaçacaktır. O yılana dokunmayın.

Türkiye'ye korkunç 15 Haziran uyarısı. Her evden en az 1 kişi öğrensin diğerine anlatsın. Hayati bir nokta var

Türkiye'de havaların geç ısınmasıyla birlikte yılanların da ortaya çıkma tarihi ileri bir döneme ertelenmişti. Ancak yılanlar geçtiğimiz haftalarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Elbette ki bu durum sadec fragmandan ibaret. 

Çünkü küresel ısınmanın etkileri nedeniyle yılanlar tam anlamıyla doğada istedikleri gibi kendilerini gösteremedi. Türkiye'de hala yuvalarında saklanan binlerce yılan olduğu tahmin ediliyor. 

15 HAZİRAN UYARISI GELDİ

İşte bu nedenle uzmanlar tarafından Türkiye'ye yönelik 15 Haziran uyarısı geldi. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre yılanlar çiftleşme mevsimine denk gelen haziran ayının ortalarından sonra daha saldırgan olmaya başlayacaklar. 

YILANLAR HAKKINDA HAYATİ BİR NOKTA VAR

Uzmanlar tarafından her evden en az bir kişinin bilmesi istenene hayati bir nokta var. Yoksa yılan popülasyonu öldürmelere bağlı olarak azalır. Bu da insanların işine kesinlikle gelmez. 

Gündüz hareket eden yılanların yüzde 85'inin zehirsiz olduğunu belirten Prof. Dr. Öz, “Bu yılanların boyları 2,5 metreyi bulur ancak ısırdığı zaman zehirsiz oldukları için yalnızca az kanatırlar. Zehirsiz olan yılanlar bir insanla karşılaştıklarında savunma mekanizmaları olmadığı için daha hızlı kaçarlar. Ancak havanın kararmasıyla birlikte beslenme amacıyla zehirli yılanlar ortaya çıkar. Bu yılanlar ise savunma mekanizmaları olduğu için ağır hareket eder, kaçmaz. Rahatsız edilmediği sürece insanlara zarar vermezler" dedi.