Türkiye'ye korkunç 20 Temmuz uyarısı... Evden çıkabilmek ne kelime durduğumuz yerde nefesimiz ortadan kesilecek

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından temmuz ayı hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Ökten temmuz ayında Türkiye'yi sıcak günler beklediğini belirtti. Temmuzun ortalarında sıcaklıkların bir anda tavan yapacağı tahmin edilirken, Türkiye'de nem oranlarının en yüksek olduğu iller arasında yer alan Rize'de sıcaklıkların bunaltması bekleniyor. Ayrıca Antalya, Mersin ve Hatay'da bunaltıcı sıcaklıklar bekleniyor.

Türkiye'ye korkunç 20 Temmuz uyarısı... Evden çıkabilmek ne kelime durduğumuz yerde nefesimiz ortadan kesilecek

Türkiye artık yavaş yavaş kendisini tamamen yaza teslim etmeye başladı. Meteorologlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre bayramın ardından temmuz ayının başlamasıyla birlikte yüksek sıcaklıkların da yurt genelinde etkili olması bekleniyor. 

Temmuzun ortalarında sıcaklıkların bir anda tavan yapacağı tahmin edilirken, Türkiye'de nem oranlarının en yüksek olduğu iller arasında yer alan Rize'de sıcaklıkların bunaltması bekleniyor. Ayrıca Antalya, Mersin ve Hatay'da bunaltıcı sıcaklıklar bekleniyor.

İşte 20 Temmuz da bu nedenle önem taşıyor. 20 Temmuz'dan itibaren ülke genelinde zebani sıcaklıklarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlara denize girmeleri açısından çok önemli bir fırsat olacak.