Türkiye'ye pazar günü için yeni uyarı geldi. Ani hamlelerle bir gelecek bir gidecek bir gelecek, sonra yine gidecek

Türkiye'nin dört bir tarafı için aynı uyarı peş peşe yapılıyor. Pazar günü çok dikkatli olunması gerek. Meteoroloji iki isim verdi. Bunlardan bir o taraftan vuracak, bir bu taraftan vuracak.

Türkiye'ye pazar günü için yeni uyarı geldi. Ani hamlelerle bir gelecek bir gidecek bir gelecek, sonra yine gidecek

Sosyal medyada hava olaylarıyla ilgili yakın zamanda yaşanacaklar konusunda insanları bililendiren Hava Forum sayfası son uyarısını yaptı. Yapılan uyarıda Cumartesi ve pazar günlerimizin en önemli odağının fıtına olacağı belirtildi. Paylaşımda, 'Ülke genelinde ani hamlelerle hızlı bir fırtına taraması yaşanacak. Zayıf yapılar hasar görebilir, ağaç ve çatı altında yürürken dikkatli olalım...' ifadeleri kullanıldı.

"YURDUN TAMAMINI ETKİLİYOR"

Videolu olarak yapılan paylaşımda hava olayları görsel olarak açıklandı. İşte o videonun içinde anlatılanlar;

"Yurdumuz bu hafta sonunu meteorolojik açıdan hareketli geçirecek. Gündemimiz Lodos ve Karayel olacak... Bu haritamızda rüzgarın saatteki hızını görmekteyiz. Yurdun tamamında cumartesi gecesi ve pazar çok kuvvetli hamleler var. Bir de istanbula yakından bakalım. Rüzgar'ın hamleleri zaman zaman 90 kilometreye kadar çıkacak! Lodos denilince akla gelen Bursa ve Bilecik çevresi yine adeta uçacak. Rüzgar'ın hamleleri 100 kilometreyi bulabilir. Lodos başkent Ankara'ya da uğrayacak. Tüm Türkiye'yi tarayarak hızlıca ilerleyecek. Lodos'a ilave olarak Pazar günü Karayel yine Karadeniz sahilini etkileyecek gibi duruyor. Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin yüksek kesimlerinde ise kuvvetli fön rüzgarları ile rüzgarın hamleleri 130 kilometreye kadar çıkabilir."