Türkiye'ye perşembe günü giriş yapacak... Bakkal çakkaldan alacaklarınızı alın. Perşembe sabah 11.00 ile 18.00 dışarı adım atmayın

Meteorolojik kaynaklardan Türkiye'ye perşembe günü hakkında önemli bir uyarı yapıldı. Yeni sıcaklar Türkiye'ye perşembe günü giriş yapacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da yaşayan vatandaşların perşembe günü zorunlu olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Türkiye'ye perşembe günü giriş yapacak... Bakkal çakkaldan alacaklarınızı alın. Perşembe sabah 11.00 ile 18.00 dışarı adım atmayın

Meteorolojik kaynaklardan sıcak havalara ilişkin yeni uyarılar gelmeye başladı. Hava sıcaklığı 'yüksek ölüm' riskini artırdıkça uzmanlar da yeni uyarılar yayınlıyor. Meteorolojik kaynaklardan son yapılan uyarıda perşembe günü hakkında önemli bilgilere yer verildi. 

"YENİ DALGA GİRİŞ YAPACAK"

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Perşembeden itibaren yurdumuza yeni bir Afrika sıcak hava dalgası giriş yapacak. Sıcaklıklar İstanbul'da 35-38, İzmir'de 38-40, Ankara'da 35-37, Antalya'da 42-44 bandına çıkacak. " 

"NEM DE EKLENECEK"

Bu sefer nem de darlatacak gibi duruyor. Ay sonuna doğru bir tane daha gelebilir. Takip ediyoruz..."  

İHTİYAÇLARINIZ VARSA ALIN 

Diğer yandan İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da yaşayan vatandaşların perşembe cuma cumartesi ve pazar günü zorunlu olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor. Dışarıda bakkal çakkaldan ihtiyacı olan vatandaşların perşembeye kadar ihtiyaçlarını karşılaması önerildi. 

ÇIKACAĞI TARİH DE BELLİ OLDU 

Türkiye'ye perşembe gününden itibaren giren sıcak hava dalgasının ne zaman çıkacağı belli oldu. Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre 28 Temmuz'da Türkiye'ye Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgası gelecek. Bu soğuk hava dalgasının Ağustos ayının ilk 14 gününde de aşırı sıcaklar yaşanmasını engellemesi bekleniyor.