Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali

Bir döneme damga vuran Popstar yarışması Türkiye’yi ekranlara kilitlemişti. 14 hafta süren yarışmada birinci ise Abidin Özşahin olmuştu. Üzerinden neredeyse 20 yıl geçen Popstar yarışmasının birincisi Abidin Özşahin son hali gündem oldu.

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali

Popstar yarışması 2003 yılında ekrana geldiği ilk bölümüyle milyonlarca izleyicinin radarına takılmıştı. Jüride Deniz Seki, Armağan Çağlayan, Ercan Saatçi ve Ahmet San vardı. Yarışmacıların ya da jürinin her adımı her söylediği o haftanın popüler kültür gündemini belirliyordu. Programda müzikten daha çok yaşanan polemikler konuşuluyordu. 14 hafta süren bu serüvende birinci ise Abidin Özşahin olmuştu.

"DERDİM BİRİNCİ OLMAK DEĞİL, MÜZİK SEKTÖRÜNE GİRMEKTİ"

Özşahin, Popstar'ın ön elemesine başvuru anını şöyle anlattı: "O sıra İstanbul'dan yeni Adana'ya gelmiştim. Çünkü yarışma öncesinde İstanbul'da bir albüm maceram olmuştu. İmkansızlıklardan dolayı projem iptal edilmişti. Adana'da Popstar'ı duyunca hemen başvuru yaptım. 'Burada da olmazsa olmaz artık' diye düşünmüştüm. Derdim birinci olmak değil, müzik sektörüne girmekti. Zaten yıllar sonra fark ettim ki o sektör de göründüğü gibi değilmiş."

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 1

MÜZİK SEKTÖRÜNDE SÜREKLİLİK SAĞLAYAMADI

Nam-ı diğer Popstar Abidin, yarışmada şampiyon olduktan sonraysa müzik sektöründe süreklilik sağlayamadı.

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 2

"HİÇBİRİNDEN STAR ÇIKMADI"

Hürriyet'in haberine göre; Hatta 2000'lerde reyting sıralamasında en üst sırada olan bu yarışmaların neredeyse hiçbirinden bir star çıkamadı. Özşahin, bunun nedenini şöyle anlatıyor:

"Kimse sonsuza kadar hatırlanacak diye bir şey yok... Bu yarışma sadece bir platformdu ve bir sürü farklı dinamiği vardır. Bu yarışmalar birçok kişiye dezavantaj da sağladı. Ben, Popstar'ın ilk birincisi olduğum için hâlâ hatırlanıyorum. Burada olay müzik yapımcısında bitiyordu. Sektöre yeni girmişsiniz, toy ve çömezsiniz... Sizi çok çok aşan şeyler var. Birinci olmuşsunuz ama bu başarının devamı sözleşmeli olduğunuz yapımcıya bağlı. Star olacağınız yoksa, zaten kim ne yaparsa yapsın olmuyor. Ben bir süre sonra 'Hayatımda daha gerçek ne yapabilirim?' diye düşündüm ve Ankara'ya yerleştim."

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 3

"İLGİNİN ANİDEN KESİLECEĞİ ZATEN BELLİYDİ"

Özşahin'e sorulan "O kadar yoğun bir ilginin bir anda kesilmesi sonrası ne hissettiniz?" sorusu üzerine Abidin'in yanıtı şöyle oluyor: "İlginin aniden kesileceği zaten belliydi. Hızlı gelen şöhretin ilgisi de aniden kesilir. Bu doğanın kanunu. Bu yarışmalardan sonra insanların arkasında durulmadığı için izleyicinin de bu tip yarışmalara ilgisi azaldı.

Yarışmaya katılmak bir prestij değil aksine bir durummuş gibi addedilmeye başlandı. Hayatta hiçbir şey kolay atlatılmıyor. Benim yapılacaklar listem vardı. O listenin içinde ünlü olmak vardı. Bu işin içine girmek, biraz sahne tozunu profesyonel anlamda yutmak, o sektörden insanlarla çevre yapmak...

Bu benim yapılacaklar listemdeydi ve yaptım. Kolay mı oldu? Hiç beklemediğim kadar ünlü olduğum bir dönem var. Bundan 20 yıl önce sokakta yürüyemiyordum. Ama bu süreç de kolay atlatılmıyor.

Hayatta kazandığınız her tecrübe aslında çektiğiniz acılardan edindiğinizdir. Bu sıkıntılar ya da önümü göremediğim anlar hayata daha gerçekçi bakmamı sağladı. Hiçbir zaman 'Birinci oldum, bundan sonra hayatım muhteşem gidecek' diye düşünmedim. Her zaman B, C, D planlarım vardı. Yarışmalar sonrası bunalıma giren hatta intiharı bile düşünen insanlar oldu. Bu noktada eş, dost ve aile çok önemli. Benim öyle bir şansım vardı. O yüzden size yarışma sonrasına diar kötü bir tablo çizemiyorum. Ama şunun altını çizmek isterim... Bu pozitif düşünme şekline erişmem çok da toz pembe bir süreçle olmadı, zordu."

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 4

"FİRMALARA MARKA DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİYORUM"

Popstar Abidin, şimdilerde kurumsal iletişim ve marka danışmanlık hizmeti veren bir şirketin sahibi. Özşahin, yaptığı işi şöyle anlatıyor:

"2017 yılında kendi şirketimi kurdum. Yarışmadan bir süre sonra reklam müzikleri yaparak ajanslarla çalıştım. Ardından kendi işimi geliştirdim ve marka stratejileri yapmaya başladım. Ankara'da kurumsal firmalara marka danışmanlığı hizmeti veriyorum. Çeşitli sektörlerden firmalar bunlar..."

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 5

"SİZE OY VERMİŞTİK AMA NE OLDU?"

Özşahin'e sorulan "Müşterileriniz kurumsal kimliğinizle toplantı yaptığınız sırada Popstar'la ilgili sorular soruyorlar mı?" O da gülerek cevaplıyor:

"Onu aşmak için uzun bir zaman harcadık. Normalde yüz yüze gelene kadar sadece isim benzerliği sanıyorlar. Karşılaştığımızda da işle ilgili ciddi bir şey konuşurken bir anda yüz ifadeleri değişiyor ve 'Sizi bir yerden çıkarıyorum ama nereden? Siz Popstar yarışmasına katılmadınız mı?

Size oy vermiştik ama ne oldu?' diye soruyorlar. Tabii, kolay bir şey değil. İnsanlar tarafından tanınıp müziğin dışında onların karşılarına çıkınca enteresan oluyor. Ama nazikçe ve özenli şekilde meslek olarak makas değiştirdim. Virajı aniden dönüp savrulmadım. O da hayatımdaki insanların desteğiyle oldu. Yoksa daha farklı bir tablo olabilirdi. Bazen orada kazandığım şöhreti ve ünü işimde kullanıyorum. Bana biraz daha kolay kapı açıyor."

Türkiye'yi kasıp kavuran Popstar yarışmasının yıldızlarındandı. Bir dönem sokakta hayranlarından yürüyemiyordu. İşte son hali - Resim : 6

"BİZDEN SONRA YARIŞMAYA GİRENLER ÇOK ŞANSLI"

Popstar'ın hep es geçilen bir diğer detayı ise verilen ödülleriydi. Özşahin, ödülün bir albüm yapımı ve Amerika'daki dünyanın en prestijli müzik okulu Berklee'de yaz okulu olduğunu söylüyor ve ekliyor:

"Bizden sonra yarışmaya girenler şanslı çünkü evler ve arabalar verildi. Berklee'deki eğitime gitmedim çünkü İngilizceye takıldık. TOEFL gerektiğini hiçbirimize söylemediler. Ünlü olmuşsunuz, şehir şehir konserleri geziyorsunuz... Zaten oraya gitmek için vakit de yoktu."

BESTELER YAPIYOR

Müzik ile para kazanmasa da hâlâ besteler yapan Abidin Özşahin, şarkıların hayatının her anında olduğunu ve asla çıkmayacağını söylüyor.