Türkler 3 saat değil 80 dakika bekledi diyen Isavia'nın web sitesi hack'lendi

İzlanda'nın ulusal havaalanı ve hava navigasyon servis sağlayıcısı olan Isavia'nın web sitesine hacker saldırısı gerçekleştirildi.

Türkler 3 saat değil 80 dakika bekledi diyen Isavia'nın web sitesi hack'lendi

İzlanda basınında yer alan haberlere göre Isavia'nın web sitesine dün iki saldırı gerçekleştirildi. Siteye erişim 2 saat boyunca sağlanamadı.

Saldırıların ardından Anka Neferler Tim'in yer aldığı iddia edildi. Anka Neferler Tim de twitter hesabından saldırıyı kendilerinin yaptığını yazdı.

Türkiye A Milli Futbol takımının İzlanda'da havalimanında bekletilmesinin ardından Türkiye, İzlanda'ya nota vermişti. Tepkiler çığ gibi büyürken olayla ilgili açıklama yapan ve beklemenin 3 saat değil 80 dakika olduğunu belirten İzlanda'nın ulusal havaalanı ve hava navigasyon servis sağlayıcısı Isavia'nın sitesi saldırıya uğradı. 

Isavia adına konuşan Guðjón Helgason, Morgunbladid'e yaptığı açıklamada "Saldırıları yapanların Türk olduklarını ya da olmadıklarını söylememiz mümkün değil" diye konuştu.

Isavia, saldırıların devam etmesi üzerine siteyi geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı.

Burak Yılmaz yaptığı yayında 3 saattir beklediklerini sürmüş İzlandalı kuruluş ise beklemeyi kabul etmiş ancak sürenin 80 dakika olduğunu açıklamıştı.