Türünün en ölümcülü bir anda 5 metre yukarı zıplayıp havada kaptı... Ondan daha iyi bir avcı yok

Türünün en ölümcülü olarak kabul edilen kedi, bir anda 5 metre yukarı zıplayarak tam üzerinden uçan kuş sürüsüne saldırdı. Avını saniyeler içinde havada kapan kedinin görüntüsü hayran bıraktı. Avcıların en iyisi olduğu bilinen aslanlardan 200 kat daha hafif olan Afrika Kara Ayaklı kedisinin avlarındaki başarı oranı yüzde 60 olarak biliniyor.

Küçük benekli kedi olarak da adlandırılan Afrika kara ayaklı kedisi, genellikle gündüzleri yuvasında dinlenir ve geceleri avlanmak için dışarı çıkar. Her gece 14 küçük hayvanı öldürebildikleri ve havada 1,5 metre yükseklikten etkileyici bir şekilde zıplayabildikleri bilinmektedir. Kara ayaklı kediler çoğunlukla Güney Afrika'da bulunur ve tipik olarak savanlarda ve seyrek çalılıklı çöl bölgelerinde yaşarlar. Tüm türün en vahşi kedilerinden bazıları olarak biliniyorlar ve tek zayıflıkları, kısa bacakları ve tıknaz vücutları tarafından engellendiği için tırmanma gibi görünüyor.

Türünün en ölümcülü bir anda 5 metre yukarı zıplayıp havada kaptı... Ondan daha iyi bir avcı yok - Resim : 1

TEK BAŞINA BİR ZÜRAFAYI ÖLDÜRDÜ

Afrika'daki bir efsane, kara ayaklı bir kedinin bir keresinde bir zürafanın öldürülmesine tanık olduğunu ve bunu büyük hayvanın boynuna saldırıp onu delerek yaptığını iddia eder. Hikaye bir abartı olsa da, bu küçük kedilerin ne kadar cesur ve tehlikeli olabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Bir kuş sürüsü (ya da en azından bir tanesi), kara ayaklı bir kedinin üzerinden alçaktan uçarken bunu zor yoldan öğrendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, küçük benekli kedi, sığ suyun yanındaki toprakta kendini kamufle etmek için koyu renkli işaretlerini kullanıyor.

Türünün en ölümcülü bir anda 5 metre yukarı zıplayıp havada kaptı... Ondan daha iyi bir avcı yok - Resim : 2

200 KAT DAHA HAFİF

Kara ayaklı kedi sürüden birini seçer ve mükemmel bir anda 5 metrelik havaya atlayarak kuşlardan birini gökten çeker. Görüntüyü çeken kişi "evet" diye bağırırken kedinin suya sıçradığı görüldü. Daha sonra, kara ayaklı kedinin ağzında gururla kuşla ortalıkta dolaştığı, ara sıra sürünün geldiği yöne baktığı ve "ikinci tur" yapıp yapamayacağını görmek için görülebildiği görülüyor. Videonun başlığına göre kara ayaklı kedi gezegendeki en iyi avcılardan biri ve hatta dünyanın en ölümcül kedisi olarak kabul ediliyor: “Afrika kara ayaklı kedisi, ortalama bir aslandan kabaca 200 kat daha hafiftir, ancak avlanma başarı oranı yüzde 60'tır ve bu nedenle dünyanın en ölümcül kedisidir. Bu, başarılı avlarından biri.” diye not ekledi.

Türünün en ölümcülü bir anda 5 metre yukarı zıplayıp havada kaptı... Ondan daha iyi bir avcı yok - Resim : 3