tv100, Binali Yıldırım’ın geçirdiği kazada önemli bilgilere ulaştı! Mercek altına alınacak! İşte soruşturmanın detayları

Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Azerbaycan’da geçirdiği trafik kazasının bir sabotaj ya da suikast girişimi olup olmadı araştırılıyor. Yıldırım’ın koruma müdürünün de olaya ilişkin hazırlayacağı raporu ilgili birimlere sunacağı öğrenildi. tv100’den Sertaç Murat Koç’un özel haberi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın geçirdiği kazada çok yönlü soruşturma sürüyor.

tv100’den Sertaç Murat Koç’un özel haberine göre, Azerbaycan güvenlik birimlerinin, kazaya sebep olan olayın sabotaj ya da suikast girişimi olup olmadığını da araştırdığı öğrenildi.

Bu sırada yoldan çıkan otomobil, şarampole savruldu. Tüm hava yastıkları açılan araç, hurdaya döndü. Kazaya ise ön lastiklerden birinin patlamasının neden olduğu belirtildi.

Yıldırım ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’ı taşıyan araç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programının ardından Zengilan Havalimanı’na gidiyordu.

tv100, özel bilgilere ulaştı!

tv100, sıradan bir trafik kazası olarak görünse de yaşanan olayın çok yönlü olarak soruşturulduğu bilgisine ulaştı

Lastiklerin neden patladığı belirlenmeye çalışılıyor

Soruşturma kapsamında, özellikle aracın lastiğinin neden patladığı belirlenmeye çalışılıyor. Taşıdığı önemli kişileri en güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştırmak için seçilen bu tip lüks araçların bakımlarının düzenli olarak yapıldığı biliniyor.

Rutin güvenlik uygulamaları doğrultusunda ise önemli kişileri taşıyan araçlardan oluşan konvoylar hızlı şekilde seyrediyor.  Güvenliği sağlayan da dahil olmak üzere konvoydaki diğer araçlar aynı hızda seyrederken Yıldırım’ın aracının yoldan çıkmasının nedeninin belirlenmeye çalışılıyor.

Geçiş güzergahı mercek altına alınıyor

Ayrıca konvoyun geçiş güzergahının da mercek altına alındığı bilgisi var. Özellikle kazanın yaşandığı bölgede ve çevresinde incelemeler yapılıyor. Pusu ihtimali ya da güzergahı izleyen şüpheli kişilerin olup olmadığı da belirlenmeye çalışılıyor.

Kazaya ilişkin, aracın Azerbaycanlı şoförünün de bilgisine başvuruldu.

Yıldırım’ın koruma müdürünün de olaya ilişkin hazırlayacağı raporu ilgili birimlere sunacağı öğrenildi.