Hilmi Daşdemir son seçim anketleri paylaştı

tv100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına katılan Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, son seçim anketleri paylaştı.

Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, tv100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Daşdemir, son seçim anketlerini canlı yayında açıkladı. 

AK Parti'nin oy oranı 2 puan yükseldi

Seçim anketlerini değerlendiren Daşdemir, " 'Bugün bir seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?' diyor,  AK Parti 38.7, CHP 25.1 çıkıyor. Bu sonuçlar oldukça ilginç. 1 ay önce yapılan bir araştırmada AK Parti 36.5 , CHP ise 26.7 çıkmıştı. Diğer partilerin de durumu burada belirleyici. Ekonomi ciddi bir problem teşkil ediyor. "Ekonomik problem yok" demek Türkiye'de veya dünyada yaşamıyorsunuz demek. Hem salgının getiridiği süreç hem de yanı başımızda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle petrol fiyatlarının daha da artması gibi süreçlerin etkisi net olarak hissediliyor. Bir aylık süreçte AK Parti'nin oy oranının 2 puan daha artmasının temel sebebi diplomasideki  gelişmeler ve Türkiye'nin Rusya- Ukrayna arasındaki rolü oldu. Bu sebeple Erdoğan'ın ve AK Part'nin öne çıktığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"CHP'ye olan inanç artmış"

Ekonomik sorunların seçim anketlerine olan etkisini değerlendiren Daşdemir, " 'Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?' diye sorduğumuzda; Ekonomi 68.7 , İşsizlik 7.1 geliyor. Ve ikisini de topladığınızda yüzde 75 yapıyor. 'Bu sorunu kim çözer diye sorduğumuzda; AK Parti 33.8 , CHP 29.9 çıkıyor. CHP daha önceki anketlerde yüzde 20'lerde seyrediyordu. CHP'nin de çözebileceğine olan inanç biraz artmış" dedi.