tv100 haber ekibi Suriye sınırında

tv100 haber ekibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile yeniden hareketlenen Suriye sınırının sıfır noktasına gelişmeleri yerinden anbean takip etmek için gitti.

Türkiye, terör örgütlerini temizlemek için Suriye'nin kuzeyine yeniden harekat planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün haftalık AK Parti Grup Toplantısı'nda söz konusu harekatın yapılacağını net bir dille ifade etti. Gelişmeler bu yöndeyken Oğuz Haksever'in sunduğu tv100 Ana Haber Bülteni'ne canlı bağlantı ile katılan tv100 muhabiri Canan Altıntaş, Suriye sınırındaki izlenimlerini aktardı. 

Altıntaş, Haksever'in sorularına şu yanıtları verdi;

'Harekat öncesi büyük bir hazırlık var'

Biz şu anda Öncüpınar Sınır Kapısı'na oldukça yakın bir noktadayız. Birazdan Suriye tarafına geçeceğiz. Hemen orada Azez var. Azez'den sonra da bir tugayın içerisinde ÖSO'nun hazırlıklarını görüntüleyeceğiz. Olası harekat öncesi büyük bir hazırlık var. TSK ve ÖSO günlerdir hazırlıklarını sürdürüyordu. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında harekatın hangi noktalara yapılacağı ve teröristlerin nereden temizleneceği tam olarak belirlendi. Tel Rıfat ve Münbiç çok önemliydi. Önceki harekatlarda Barış Pınarı, Bahar Kalkanı, Zeytindalı ve Fırat Kalkanı ile teröristler birçok noktada temizlenmişti. Resulayn, Tel Abyad, bu bölgelerden temizlenmişti ama Rusya ile son mutabakat sağlanmıştı ve teröristler Tel Rıfat ve Münbiç'ten çıkacaktı. Ancak o bölgeleri terk etmediler ve yuvalanmaya devam ettiler. Bunun üzerine harekat kararı alındı. Bunun için TSK ve ÖSO hazırlıklarını sürdüyor. Ve birazdan içeri gireceğiz ve onların hazırlıklarını anbean yerinde takip edeceğiz. 

'Takviye bir sevkiyat göremedik'

Önceki harekatlarda olduğu gibi bir sevkiyat göremedik. TSK, birçok üs bölgesinde, aynı zamanda ÖSO ile birlikte kontrolü sağlamış durumda. Ama takviye bir sevkiyat göremedik.