El Kaide'li Hatay'da yakalandı: Önemli bilgilere tv100 ulaştı

tv100, Hatay’da 24 OCak’ta yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi terörist Murat Şekerci’nin bağlantılarına ilişkin kritik bilgilere ulaştı. Türk ve Fransız vatandaşlığı bulunan teröristin terör örgütünün yönetici kadrosunda olduğu Afganistan’da uzun yıllar faaliyet gösterdiği tespit edildi. tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç'un özel haberi...

El Kaide'li Hatay'da yakalandı: Önemli bilgilere tv100 ulaştı

Güvenlik birimleri terör örgütlerine darbe üstüne darbe indiriyor. Operasyonlar arka arkaya geliyor. Son operasyonun hedefinde ise terör örgütü El Kaide vardı.

Terörist Murat Şekerci 24 Ocak’ta düzenlenen baskınla, Hatay’da kıskıvrak yakalandı.

ÖNEMLİ BİLGİLERE tv100 ULAŞTI

tv100, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü işbirlğiyle gerçekleştirilen operasyona ilişkin kritik bilgilere ulaştı.

Terörist Şekerci’nin Afganistan’dan kaçak yollarla Türkiye’e girdiği ve kamufle olmak için Hatay’da gözlerden uzak şekilde yaşadığı anlaşıldı.

Teröristin El Kaide’nin Avrupa’daki “uyuyan Hücreleriyle” irtibatlı olduğu saptandı.

Şekerci’nin Avrupa’daki örgüt üyelerini “Yalnız Kurt Eylemi” olarak adlandırılan sansasyonel eylemler için “motive ettiği” ifade edildi.

Bu kapsamda özellikle avrupa’da ses getirecek eylemler yapmayı planlayan “ekip” içinde hareket ettiği saptandı.

Teröristin ayrıca örgüt üyelerinin Avrupa, Türkiye ve Afganistan hattındaki geçişlerine lojistik destek sağladığı tespit edildi.

İstihbarat ve Güvenlik birimleri,, sorgusunda “susma hakkını” kullanan TERÖRİST Şekerci’nin Türkiye içindeki ve dışındaki bağlantılarını mercek altına almış durumda.

Bu doğrultuda Şekerci’nin deşifre edilen bağlantılarına ilişkin bilgi ve bulguların Interpol ile karşılıklı olarak anlık paylaşıldığı da öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen El Kaide’li terörist Murat Şekerci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.