tv100 mikrofonu sokakta! tv100 sokakta halkın nabzını tutuyor! Taksiciler hem esnafa hem de turistlere kâbusu yaşatıyor

İstanbul’da turistlerin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Sultanahmet’te taksiciler mesken tuttukları caddeyi trafiğe kapatıyor. Diğer araçlar da taksicilerin yüzünden ilerleyemezken, esnaf da bu durumdan şikayetçi.

tv100 sokakta halkın nabzını tutuyor. tv100 muhabiri Ceren Meriç, İstanbul’da turistlerin en yoğun olduğu Sultanahmet’te vatandaşlara mikrofon uzattı. İddiaya göre İstanbul Sultanahmet'te taksiciler hem esnafa hem turistlere hem de vatandaşlara kâbusu yaşatıyor. Sultanahmet’te art arda dizilen taksiler yolu kapatıyor aynı zamanda diğer araçların geçişine engel oluyorlar.

Bir vatandaş, “Trafik polisi geliyor ama yeterli değil. Onlar gidince hemen gelir zaten bakın şurası itfaiye çıkışı hemen araç park ediyor" dedi.

Taksiciler yüzünden diğer araçlar ilerleyemiyorlar

Turistlerin çok yakın olduğu bir bölge ve Sultanahmet’te taksiciler turist müşterileri kaçırmamak için yolu kapatıyor ve dakikalarca bekletiyorlar.

Kameraları gören taksicilerin ise görüntü vermemek için bölgeden uzaklaşması ise dikkatlerden kaçmadı.

Diğer araçlar da taksiciler yüzünden ilerleyemedi. Sultanahmet’te bu manzara hemen hemen her gün yaşanırken, mikrofon uzattığımız bir vatandaş ise, “Durmadan korna sesi dinliyoruz. İnsanların birbiriyle kavga ettiğini duyuyoruz. Burada turistlerin dolandırıldığını da görüyoruz” dedi.

Ambulans dahi yoldan geçemiyor!

Taksicilerin bu davranışından dolayı taksiciler yüzünden sıkıntı yaşıyor. Bölgede kimi zaman ambulans dahi geçemiyor.

“Genelde uzun yolları tercih ediyorlar”

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan bölge esnafı, “Taksilerden yana hepimiz esnaf olarak şikayetçiyiz. Yerli müşteri almıyorlar hep genelde uzun yolları tercih ediyorlar. İşte yere batan sarnıcı yoğun olduğu için genelde burası yoğun bir nokta. Gürültü ondan sonra korna sesleri insanların birbirine bağırışları stresli bir ortam oluyor. Rahat bir iş yapamıyoruz ki herkes birbirine bağırıyor.” dedi.

Burada korna sesleri hiç susmuyor

Esnaf ise kavgadan da korna sesinden de bıkmış durumda. Taksicilerin yaşattığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.

Bir başka esnaf ise, “Burada tartışmalar oluyor. Çok kısa mesafede çok yüksek paralar istiyorlar. Bu yüzden turistler çok mağdur oluyor. Mağdur olduğu için de kavga çıkıyor. Esnaf olarak sürekli bu olaylara tanık oluyorsunuz yani. Tanık oluyoruz. Ama tabi biz bir şey yapamıyoruz tabi. Yetkililerin bileceği iş” ifadelerini kullandı.