Tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu anlattı! Seçil Erzan’ın Bulgaristan bağlantısı dikkat çekti! Paralar yurt dışına mı kaçırıldı?

Bir bankanın Levent Şubesi’nde müdür olan Seçil Erzan, aralarında ünlü futbolcuların ve iş adamlarının bulunduğu kişilere ‘yüksek kar’ vaadi verdi ve fon adı altında yüklü miktarlarda paralar topladı. Erzan, şikayetler sonucu tutuklanırken tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, soruşturmanın detaylarını paylaştı. Tosunoğlu, Erzan’ın yurtdışı bağına dikkat çekerek paraların bir kısmının yurt dışına kaçırılmış olabileceğini vurguladı.

Ünlü futbolcuların ve iş insanlarının aralarında bulunduğu, yüksek kar elde edecekleri iddia edilerek yüklü miktarlarda para yatırdığı fon bir banka şubesinin müdürü olan Seçil Erzan’ın tutuklanması üzerine ortaya çıktı.

Kar değil, verdikleri paraları bile alamayan ünlü isimler, savcılığa koştu. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, gündeme bomba gibi düşen bu fona dair soruşturmanın detaylarını aktardı.

İşte Devrim Tosunoğlu’nun aktardıkları;

“Bu fon dolandırıcılığı tamamen dolandırıcılık olarak geçiyor. Yeni bir yatırımcı, yeni bir müşteri bulamadığınız zaman bir önceki müşterilerinizin parasını ödeyemiyorsunuz. Yatırımcılara yüksek gelir vaat ediyorlar, ancak sistemin temelinde hiçbir gerçeklik payı yok. En son mağdurlara para gelmeyince bu dolandırıcılık fon vurgunu ortaya çıktı diyelim

Seçil Erzan, bu işin başındaki banka müdürü olarak tanındı. Aslında Erzan, bu borç bataklığına 2011 yılında düşmüş. O zamanlarda kendisi için yaptığı bir borsa yatırımında zarar etmiş. Bu borcu telafi etmek isterken de tefecilerden ve tanıdıklarından borç almış. Bu durum, böyle 12, 13 yıl boyunca devam etmiş.

Seçil Erzan, bu süreçlerde aynı bankanın Çorlu şubesinde çalışıyordu. Ta ki Çorlu’dan İstanbul
Florya şubesine banka müdürü olarak tayin edilene kadar… Köklü bankanın Florya şubesinde göreve başlayan Erzan, burada Galatasaray Kulübü’nün ve iş adamlarının işlemlerini yaparak bir çevre edindi. İşte burada sistemin 2. Ayağı başladı. Seçil Erzan, fon yatırma altında önce Fatih Terim’ i arıyor ve güven sağlıyor. Fatih Terim, başta 300 bin TL kadar bu fona para veriyor ve kar ediyor. Bu ilişkinin ardından fona diğer futbolcular da dâhil oluyor.

Bu fona ilk girenler karlı çıktı ve parasını alabildi. Çoğu insan da kar vaadiyle kredi çekti hatta arsalarını sattı. Kimler var mesela; Buse Terim, Emre Belözoğlu, Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Ayhan Akman, Semih Kaya gibi isimler…

SORUŞTURMA 3,4 AY ÖNCE BAŞLAMIŞ

Bundan 3-4 ay önce bu şikâyetlerin artması üzerine savcılık harekete geçmişti. İfadeler alınmaya başladı. Herkes şikâyetçi oldu. 18 isim gerçekten mağdur. Arasında iş insanları da var.

BU İŞ NASIL PATLADI?

Çorlu’da kuyumcu olan bir iş insanı yıllardır Seçil Erzan’la birlikte bu yatırımları yapıyor ve parasını alıyor. Ancak son işinde değil karı, parasını bile alamamış. Seçil Erzan’ın izini sürüyor ve Florya şubesine gidiyor. Bankada kimsenin bu fondan bilgisinin olmadığı ortaya çıkıyor.

Bu bilgilerin ardından Mali Suçlarla Mücadele Bürosu da bir soruşturma başlattı. Operasyonda Seçil Erzan,  Tekirdağ’da annesinin evinde yakalandı.

Ortada 25 milyon 770 bin lira, bin dolar ve 7 milyon küsüratlı türk lirasından bahsediliyor. Bu paralar nerde?

TELEFON TRAFİĞİ İNCELENİYOR! PARALARIN BİR KISMI YURT DIŞINA MI ÇIKARILDI?

 HTS kayıtlarına göre Seçil Erzan ile sürekli telefonda görüşen 2 kişi var. Bu iki kişinin de Seçil yakalanmadan önce birkaç kez Bulgaristan’a giriş çıkış yaptığı söyleniyor.

Seçil Erzan, “Onlar benim arkadaşlarım, tatil için gittiler” dese de paraların bir bölümünün yurt dışına çıkartılma ihtimali yüksek.