tv100 muhabiri gözyaşlarına hakim olamadı! “Cehennemi gördüm” dedi, acı hikayesini anlattı "Kendi yakınlarıma faydam olmadı ama birçok kişiye faydam dokundu"

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremde enkaz arama kurtarma çalışmaları 7’nci günde devam ediyor. Felaketin meydana geldiği ilk günden itibaren Hatay’dan anbean son dakika yayını yapan tv100 Muhabiri Gülnur Saydam, canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilde yıkıma sebep oldu. Depremin ilk gününden itibaren Hatay’da olay yerinden haber yapan tv100 Muhabiri Gülnur Saydam, depremde birçok akrabasını kaybettiğini buna rağmen haber yapmaya devam ettiğini söyledi.

Hataylı olan muhabirimiz tv100'ün yakınlarıyla ilgilenmesini istemesine rağmen haber yapacağım demesi herkesi hüzne boğdu.

tv100 Muhabiri Gülnur Saydam duygularını şu sözlerle dile getirdi:

ACI HİKAYE...

Stüdyoda modaratör Hande Aydemir'in sorularını yanıtlayan tv100 muhabiri Gülnur Saydam, önce 149. saatte bekleyişin hala devam ettiğini mucizelerin sürdüğünü belirtti. Daha sonra Aydemir'in 'Sen nasılsın?' sorusunu duyan Saydam acı hikayesini anlattı.

'BURADA CEHENNEMİ GÖRDÜM...'

"Ben burada cehennemi gördüm, her gittiğim enkazda akrabam var burada olmam lazım ben bu toprakların kızıyım, İskenderun'un kızıyım. İlk günden itibaren buradayım. Bu deprem değil atom bombası atılmış gibi...

İlk gün 3-4 tane arama kurtarma ekibi vardı, ilk günler çok kötüydü elbette ki onlar için de durum yok. Ellerinden geleni yaptılar ama yetersizlerdi birçok kişi hipotermiden hayatını kaybetti."

"EN YAKIN ARKADAŞIMI KUZENİMİ KAYBETTİM"

"Kendi ailemin oturduğu bina yıkılacak. En yakın arkadaşımı, kardeşimi, kuzenimi kaybettim. İlk canlı yayın yaptığım yerin kuzenimin yaşadığı ev olduğunu bile anlamadım her enkaz birbirine girmiş durumdaydı."

"İLİKLERİME KADAR ÇARESİZLİĞİ HİSSEDİYORUM"

"Akrabalarımı kaybettim. Ne hissettiğimi bilmiyorum, 7. günün sabahında bile iliklerime kadar çaresizliği hissediyorum.

Acı sadece benim acım değil acı tüm hemşerilerimin acısıydı. Gidemezdim başka bir enkazın altında oturup bekleyemezdim. İfade etmeye çalıştım belki kendi yakınlarıma faydam olmadı ama birçok kişiye faydam dokunduğuna inanıyorum."