tv100.com yazarı Abdullah Ağar, Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nda verilmek istenen asıl mesajı açıkladı! Pençe-Kılıç ile mesaj kime?

tv100.com yazarı Abdullah Ağar, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nı değerlendirdi. Ağar, “Sadece İstiklal saldırısındaki masumların intikamı değil; ZAP’ta atılan iftiraların da intikamı. ZAP’ta bir bozgun yaşadılar, sonra en ağır iftiraları attılar. Bu iftiralar masum Mehmetçiği incitti. ZAP’ın bedeli ve hırsını, bu yapmış oldukları vuruşlarla çıkartmış olduklarını düşünüyorum”

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik "Pençe Kılıç Harekâtı" gerçekleştirildi. TSK'ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti. Bombaların üzerine İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybeden Yağmur Uçar ve Ecrin Meydan’ın isimleri yazıldı.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Ahmet Zeki Üçok, Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, Gazete Pencere Yazarı Necdet Saraç; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Türkiye’ye karşı tutum sergilemiş olan ülkelere de net bir mesaj verildi”

tv100.com yazarı Abdullah Ağar, tv100 ekranlarında operasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Pençe-Kılıç Harekâtı ile önemli bir mesaj verdiğini vurgulayan Abdullah Ağar, “Suriye sınırı 912 kilometre; Irak sınırı 378 kilometre… Yani yaklaşık 1280 kilometrelik bir sınır hattı. Kimi sınıra sıfır noktasında, kimi sınırdan 195 kilometre derinlikte. Pek çok hedefin imha edildiğini görüyoruz. Bu alanlarda PKK’nın vurulmasının sadece PKK’nın fiziki varlığını ortadan kaldırmaya veya baskı altına almaya değil; terör örgütünün kendi içine terör örgütünün muzahir toplumsal katmanlarına ve terör örgütü ile iş birliği yapanlara pek çok mesaj taşıdığını değerlendiriyorum. Hava harekatının organize edilmesi ve başarıyla icra edilmesi faktörlerinin değerlendirilmesi açıkçası Türkiye’ye karşı taciz edici bir tutum sergilemiş olan ülkelere de net bir mesaj verildi. Bu bir güç gösterisidir” dedi.

Ağar, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bölgede ölçülen terörist yükünün büyük bir çoğunluğu bölge halkının çocukları. Yani kimine 200, kimine 300 dolar para vererek onları bir şekilde örgüt bünyesine katarak orada kendi menfaatleri doğrultusunda kullanıyor.”

“Sadece, İstiklal’deki masumların intikamı değil; ZAP’ta atılan iftiraların da intikamı”

“PKK’lılar, harekât başladığından beri şikayetçiler. Kimden şikayetçiler, ABD’den… ‘Neredesin’ diyerek. Hani bizi destekliyordun diye serzenişleri var. Bence bu bir intikam harekâtı, neyin intikamı, sadece İstiklal saldırısındaki masumların intikamı değil; ZAP’ta atılan iftiraların da intikamı. ZAP’ta bir bozgun yaşadılar, sonra en ağır iftiraları attılar. Bu iftiralar masum Mehmetçiği incitti. ZAP’ın bedeli ve hırsını, bu yapmış oldukları vuruşlarla çıkartmış olduklarını düşünüyorum”  

“YPG/PKK Suriye, Irak, Türkiye, İran’ı istikrarsızlaştırıp tekli veya çoklu siyasi ihtiras peşinde. Bu da ABD ve Rusya’nın işine geliyor. Suriye ve Irak buna istenilen seviyelerde karşılık veremiyor. Bunu yapabilen tek ülke Türkiye”