tv100.com yazarı Abdullah Ağar’dan dikkat çeken açıklamalar: Bu siyasi bir mesele değil, devlet meselesi

tv100.com yazarı Abdullah Ağar, Kerem Kırçuval'ın sunduğu 10'dan 12'ye programında İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırına ilişkin açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütünün bu eylemi kabul etmeyeceğini söyleyen Ağar, "Bu bir siyasi mesele değil, bu devlet meselesi bu açıdan bakılmasının doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

tv100.com yazarı Abdullah Ağar, Kerem Kırçuval'ın sunduğu 10'dan 12'ye programında İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abdullah Ağar'ın açıklamalarından satır başları:

Neden böyle bir eylemle karşılaşıyoruz? Ne yaparsak böyle bir eylemle karşı karşıya kalmayız? Bunun cevapları çerçevesinde doğru etkene ihtiyaç var. Eylemin üretmiş olduğu birçok ders var, bu bizim açımızdan büyük bir değer taşıyor.

YPG/PKK türevli bir eylem bu, PKK bu eylemi belki de hiçbir zaman kabul etmeyecek, taşeronu bir örgüt çıkıp ‘Ben yaptım’ diyecek ama PKK eylemi bu ama hiçbir zaman ‘Ben yaptım’ demeyecek çünkü vurduğu yer eylem yaptığını kabul etmeyeceği bir yer.

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olamasa dahi devlet üzerinde hassasiyet üreten bir etkidir. Türkiye bağımsız bir stratejiyi benimseyince iş başka tarafa gitti. Bu bir siyasi mesele değil, bu devlet meselesi bu açıdan bakılmasının doğru olacağını düşünüyorum.