Cihat Yaycı'nın tv100'deki kritik "Hatay" uyarısı Almanya ve Yunanistan medyasında ses getirdi

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın "Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması Deprem Özel" programında Türkiye'yi sarsan iki büyük depremden en büyük yıkımı yaşayan illerden Hatay'la ilgili uyarısı uluslararası medyada gündem oldu.

Cihat Yaycı'nın tv100'deki kritik "Hatay" uyarısı Almanya ve Yunanistan medyasında ses getirdi

tv100.com yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral ve Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihat Yaycı, 18 Şubat 2023 tarihide Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek deprem felaketinin 13. gününde "Haftanın Panoraması Deprem Özel" programına konuk oldu. Programda Hatay'da yaşanabilecek demografik değişime dikkat çekerek uyarılarda bulunan Yaycı'nın sözleri Almanya ve Yunanistan medyasında ses getirdi.

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en büyük yıkımı yaşayan illerden Hatay'la ilgili konuşan Yaycı, kritik uyarılarda bulunmuştu.

Cihat Yaycı, Hatay'da yaşanabilecek bilecek demografik değişime dikkat çekerek, "Mavi Vatan haritasının çizeri olarak söylüyorum İskenderun, Hatay Mavi Vatan’ın Doğu Akdeniz’deki kalbidir. İskenderun ve Hatay’da bir değişim, kayıp bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir, o kadar kritiktir" uyarısında bulunmuştu. 

Yunanistan'da yayın yapan Banking News ve Almanya'da yayın yapan Wikiforlive haber sitesi Cihat Yaycı'nın uyarısını sayfalarına taşıdı.

Cihat Yaycı'nın tv100'deki kritik "Hatay" uyarısı Almanya ve Yunanistan medyasında ses getirdi - Resim : 1

Banking News, "Deprem korkusu: Denizlerimizi kaybediyoruz, Mavi Vatan çöküyor" başlığıyla yer verirken Wikiforlive "Cihat Yaycı'dan Kritik Uyarı: Tüm Denizlerimizi Kaybetmemize Neden Olabilir!" başlığıyla haberleştirdi.

Cihat Yaycı'nın tv100'deki kritik "Hatay" uyarısı Almanya ve Yunanistan medyasında ses getirdi - Resim : 2

Cihat Yaycı'nın "Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması Deprem Özel" programındaki açıklamalarına bu linkten ulaşabilirsiniz.