tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu!

Cihat Yaycı'nın bugün yayımlanan "Türkiye, Yunanistan'ın karasularını artırmasına neden tahammül edemez?" başlıklı yazısı Yunanistan medyasında ses getirdi.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu!

tv100.com yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın bugünkü yazısı Yunanistan'da gündem oldu.

Greek City Times adlı sitenin geniş yer verdiği yazı bir meydan okuma olarak algılandı ve yazıyla ilgili, "Yunanistan'ın yasal hakkını kullanması halinde 'Casus Belli' savunuldu" ifadesine yer verildi.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu! - Resim : 1

Yaycı'nın yazısında yer verdiği Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkartma girişimlerine yönelik eleştiri ve önerilerine yer verilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"'Mavi Vatan' teorisyeni, Yunanistan'ın karasularını Ege Denizi'nde veya Girit'in güneyinde genişletme konusundaki yasal hakkına hiçbir taviz verilmemesini talep etti.

Yunanistan, karasularındaki her 1 milim artışla Türkiye'nin Adalar Denizi'ndeki 'Mavi Vatan'ın en az yüzde 13'ünü gasp edecek' dedi."

Cihat Yaycı'nın bugün yayımlanan  "Türkiye, Yunanistan'ın karasularını artırmasına neden tahammül edemez?" yazısını buradan okuyabilirsiniz.