Hasan Can Kaya'dan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da samimi açıklamalar

Konuklarıyla, konuşulan konularıyla Türkiye'de gündeme yön veren gazeteci-yazar Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum, tv100 ekranlarında bomba gibi başladı. Işık'ın ilk konuğu ünlü komedyen Hasan Can Kaya oldu. Işık'ın sorularına samimi yanıtlar veren Kaya, ilk filmiyle ilgili de detay verdi.

Hasan Can Kaya'dan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da samimi açıklamalar

Moderatörlüğünü Candaş Tolga Işık'ın yaptığı Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programı artık tv100’ekranlarında... Programın ilk konuğu ünlü komedyen ve stand-upçı Hasan Can Kaya oldu.

Hasan Can Kaya'dan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da samimi açıklamalar - Resim : 1

Hasan Can Kaya, Konuşanlar programının hikayesinden, hakkında yapılan eleştirilere, Oxford’dan aldığı davetten, vizyona girecek film projesine ve hakkında merak edilen her şeyi Az Önce Konuştum programında anlattı.

Konuşanların hikayesi

Işık'ın 'Konuşanlar' nereden çıktı, kimin fikri, bir mühendislik mi ? sorusuna Hasan Can Kaya şu şekilde yanıt verdi;

Ben zaten senarist kökenliyim, daha önce talk showlarda metin de yazdım. Sadece dizilerde değil, biz lisedeyken konuşanları yazarlar ya tahtaya. İlkokuldayken, lisedeyken tahtaya konuşanları yazarlar. Sınıfın en eğlenceli çocukları, sonra onlar dayak yerler. Hatta en çok konuşan, en çok çarpı yiyeni en çok dayağı yer. Ben de onların daimi üyesi olarak lisede, onu biraz taklamaya getirmeye çalıştım. Burada, bu formatta iktidarı o çocuklar ele alıyodu. Ve en komikler ödülendirilildiği bir sınıf olsun istedim. 

'Varoşlarda yaşamak insanı güzel yetiştiren bir şey'

Bütün tanıdığımız babalar, rapçi kardeşlerimiz hepsi oradan, komedyenler oradan. Güngören'de bir kuşak var belli, bir cevher var. Güngören'de ne var ? diyen Işık'ın sözlerine Hasan Can Kaya, 'Güngören özelinde bilmiyorum. Ama İstanbul'un varoşlarında tam kasaba hayatı yaşıyorsun. Hem şehre çok uzaksın, hem de şehrin dibindesin. Yani varlık içinde yokluk çekiyorsun. Dolayısıyla bu insanı çok güzel yetiştiren bir şey. Bu acayip, ya buradan delirerek ayrılıyosun ya da bu seni acayip olgunlaştırıyor. Kendime ait olmayan paradan etkilenmiyorsun, aradaki uçurumu görüyorsun. Özetle hem seni çok azimli yapabiliyor. Veya seni suça götürebiliyor. Yani gözünün üstünde bir masal var. Güngören'de oturmak böyle bir olgunlaşma yapıyor.' ifadelerini kullandı.

İdollerini ilk kez açıkladı

Işık'ın kim senin idolün ya da idollerin sorusuna Kaya'nın yanıtı şöyle oldu; 

Rahmetli Kemal Sunal’ın, Şener Şen’in filmlerini, Ertem Eğilmez, Sadık Şendil’in senaryosunu yazdığı filmlerin hastasıyım. İlyas Salman da çok büyük aktördür. Uzun yıllardır sinemalarda göremiyoruz, bununla ilgili üzgünüm. Bir an önce bir yerlerde izlemeyi çok isterim. Bu işi yapmamızın nedeni bu isimlerin yaptığı filmlerdir. Yani onlar bizi zehirlediler. Yani o kadar eğlendik ki; dünyadaki en mucizevi şeyin bu olduğunu düşündük. Ve bu tutkuyu edindik.

'Seyircileri ajanstan' iddialarına yanıt

Programıyla gündemden düşmeyen Kaya, seyircilerinin oyunculuk ajansından getirildiği iddiasına cevap verdi. Konuşanlar'a katılan herkesin gerçek seyircisi olduğunu söyleyen Hasan Can Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Seyircilerimin bırak cast olmasını bir kişi de çıkıp, 'Hasan Can'ın ekibinden bana şu cümleyi dedirttiler' desin ben programımı veririm. 100'üncü bölümü çektik. 'O cümleyi o cevabı nasıl verdi ?'diyenler oluyor. Benim zaten işim bu. Bu herkesin yapamayacağı bir durum. Bizim işimizde hep bir hile arama var. Eleştirmek isteyen her zaman bir şey bulur zaten."

İşte Işık'ın sorularına Kaya'nın birbirinden ilginç yanıtları;

Acun Ilıcalı ile nasıl tanıştı? 

'Konuşanları çektik, çok başarılı olduk. 10. bölüme geldiğimizde kapalı gişe stand-up'a başlamıştım. Ve Harbiye oyunumuz belli oldu. Bana o arada platformlarda telefon geliyordu, sizinle çalışmak istiyoruz diye. Ben de bu işte tanınabilirliğin, marka değerinin ne kadar önemli olduğunu bildiğim için Youtube'da kalmak istiyorum diye cevap veriyordum. Bunlardan bir tanesi de Exxen'di. Sonra ben turnedeyken, Acun abi aradı, Acun Ilıcalı. Dedi ki; çok tebrik ediyorum kardeşim, tanışmamız lazım seninle bu hafta. Ben de dedim ki; benim turnem var 5 şehir üst üste. Yoğunluk var, görüşemeyiz. Bir yandan da, görüşürsek nasıl hayır diyeceğiz düşünüyorum. Birazcık öteliyordum, yani bahane de oluyordu gitmemek için. Dedi ki; ben seni uçağımla aldırıyorum, şu saatte şurada görüşelim.

'Trolün örneğini, akrabalarımda yaşadım'

'Ben mizahı profesyonel meslek olarak yapmadan önce en güvensiz, başarısız akrabalarım bana hayat tavsiyesi, uzun öğütler veriyordu. Tam olarak trolün örneğini, yani twitter'da kitap okumadığı halde kitaplarla ilgili ahkam kesen, tiyatrodan anlamadığı halde tiyatroyla ilgili ahkam kesen, ahlakla ilgili ahkam kesenin viralini, önünü, fragmanını ben akrabalarımda yaşadım.'

İlk sinema filmi projesi

2023 sömestır başında gösterime gireceğiz. Çok heyecanlıyım onunla ilgili. Zaten birkaç tane büyük işi iptal ettim, senaryosuyla ilgilenebileyim diye. Romantik komedi ama komedisi daha yoğun olan bir film. Ben oynuyorum, ben yazıyorum, yönetmeni ben değilim. Yönetmene henüz karar vermedim. Benim için aslolan senaryodur. Senaryo bittiği zaman, yönetmen ve oyuncu seçimi ile ilgili yoğun bir şekilde çalışacağım.