Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na belediye başkanlığını nasıl teklif etti?

TV100'de yayımlanan Cengiz ile Ahtapot programında, Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başkanlık için teklifin nasıl yapıldığına dair detayları anlattı.

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün hazırlayıp sunduğu, Cengiz ile Ahtapot programı her çarşamba TV100 ekranlarında seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Birbirinden farklı konuların masaya yatırılıp incelendiği programda bu haftanın öne çıkan konusu Ertuğrul Özkök ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyalog oldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine nasıl İBB Başkanlığını teklif ettiğini anlatan İmamoğlu'nun hikayesini, Özkök canlı yayında anlattı.

 

Ertuğrul Özkök, "İmamoğlu Büyükçekmece Belediye Başkanı olduğu dönemde Ankara'ya çağırılıyor ve Kılıçdaroğlu tarafından 'İBB Başkanı olarak seni düşünüyoruz' teklifiyle karşılaşıyor. İmamoğlu'nun kafasında ilk olarak başka adayların da olacağı canlanmış ancak Kılıçdaroğlu, 2-3 defa, 'Git, düşün ve gel' cümlesini tekrarlayınca tek adayın kendisi olduğunu anlamış" diyerek aralarında geçen diyalogları anlattı.

Özkök, programda İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşüncülerini aktardı.

İşte Özkök ve İmamoğlu arasında geçen diyalog...