"İş insanlarına eleştirileri yaparken daha insaflı olmak lazım"

TV100'de yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İş insanı Mehmet Cengiz'e yönelik sözlerine sitemde bulundu. Kalyon Holding'in yatırımlarından da örnekler veren Özkök "Hükümet değişse de bu eserler devam edecek" dedi.

TV100'de Cengiz Semercioğlu ile Ertuğrul Özkök'ün sunduğu Cengiz ile Ahtapot programında Kılıçdaroğlu'nun iş insanı Mehmet Cengiz'e yönelik sözleri eleştirildi.

Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün açılışı ile ilgili konuşan Ertuğrul Özkök Türkiye'de büyük projelere imza atan iş insanları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. 

İşte Özkök'ün açıklamaları : 

Mehmet Cengiz 45 yıldır var  

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi birleştirme çabalarını takdirle karşılıyorum ama iş insanlarına eleştirileri yaparken daha insaflı olmak lazım. Mehmet Cengiz AK Parti döneminde varlıklı olmuş bir iş insanı değil. ANAP döneminde de vardı. 40-45 yıldan beri bu piyasadaki insanlardan biri."

Hükümet değişse de eserleri devam edecek 

Ertuğrul Özkök söz konusu iş insanlarının dünya çapında eserler yaptığını belirterek Kalyon Holdin'den örnekler verdi: Kalyoncular dönüşebilir enejide güneş enerjisinde çok iyi yatırımlar yaptdılar. Ailenin ikinci jenerasyonundan genç insanlar vakıf çalışmaları yapıyorlar sanatçılarla ilgili. Bu insanlara bunlar hükümet değişse bile bu eserler devam edecek."