ABD'de 19 oligark ve 47 aile üyesinin vizeleri iptal! Moldova'nın AB üyelik başvurusu kabul edildi

tv100'de yayımlanan Sağlı Sollu programın konuklarından Gürkan Hacır, ABD ve AB'nin flaş kararlarını duyurdu. Hacır, 'ABD'de 19 oligark ve 47 aile üyesinin vizeleri iptal edilmiş. Moldova’nın Avrupa Birliği'ne üyeliği başvurusunun kabul edilmiş.' dedi.

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Korkusuz Gazetesi Yazarı Gürkan Hacır ve Diriliş Postası Yazarı Murat Özer; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Aldığı son dakika bilgisini aktaran program konuklarından Gürkan Hacır, ABD'de 19 oligark ve 47 aile üyesinin vizelerinin iptal edildiğini ve Moldova’nın Avrupa Birliği'ne üyeliği başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Hacır, şöyle konuştu;

ABD'de 19 oligark ve 47 aile üyesinin vizeleri iptal edilmiş. Eğer ülkede iseler deport yapılacaklar. Moldova’nın Avrupa Birliği'ne üyeliği başvurusu da kabul edilmiş.

ABD oligarklara ağır yaptırım uyguluyor

Beyaz Saray, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, 19 oligark ve 47 aile üyesi ile yakın iş arkadaşlarını yaptırım listesine aldı ve bu kişilere vize kısıtlaması uygulama kararı verdi.

İşte yaptırım listesine dahil edilen bazı oligarklar:

Nikolay Tokarev, ailesi ve iki şirketi
Boris Rotenberg ve ailesi
Arkady Rotenberg ve ailesi
Sergei Chemezov ve ailesi
Igor Shuvalov, ailesi, 7 şirketi ve jeti
Yevgeny Prigozhin, ailesi ve 3 şirketi
Alisher Usmanov, süper yatı ve özel jeti
Dmitry Peskov ve ailesi

Rus oligark ölü bulundu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin son gününde gelen ölüm haberi dünya basınında şok etkisi yarattı. Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford İngiltere'nin Surrey kentindeki evinde ölü bulundu.