Stüdyoda “Dolar” tartışması tansiyonu yükseltti!

TV100'de yayımlanan "Sağlı Sollu" programına katılan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazetece-yazar Metin Özkan arasında tartışma çıktı. Stüdyoda tansiyon yükseldi.

Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından açıkladığı 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası döviz kurları ve altın fiyatlarındaki yükselişin ardından tartışmalar devam ediyor.

TV100'de yayımlanan "Sağlı Sollu" programında, Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci - Yazar Metin Özkan, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Hukukçu Ertuğrul Akar; Kerem Kırçuval ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Merkez Bankası'nın aldığı karar sonrasında doların 11 TL'yi aşması programın ilk gündem maddesi oldu.

"Bunun dış güçlerle bir ilgisi yok"

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "'Faiz haram, faiz yedirmem halka" diyorlar madem öyle faizi sıfırla zaten öyle yapsan da doların maksimum geleceği seviye 12 TL olurdu. Enflasyonu yüzde 20 olarak söylüyor TUİK, takdir edersiniz ki enflasyonun yüzde 20 olduğu bir ülkede faizin oranı yüzde 15 olmaz. Yüzde 15 olursa o piyasa alt üst olur. Bunun dış güçlerle bir ilgisi yok" dedi.

Enginyurt'un değerlendirmesine katılmayan gazeteci-yazar Metin Özkan, "Bunlarla ilgisi yok. Milliyetçi durduğun sürece üstüne geliyorlar. Biden'ı alkışlamadığın sürece üstüne geliyorlar" dedi.

"Sıkışınca 'HDP' diyorsunuz"

Metin Özkan'ın, "Sakin ol, ikimizde milliyetçiyiz" sözleri karşısında, "Milliyetçilikle ne alakası var bu vatanda herkes milliyetçi" diyerek karşılık veren Enginyurt, Metin Özkan'ın, "HDP Türk milliyetçisi mi? Değil!" sözlerine ise, "Bırakın şimdi HDP'yi ne alakası var. Sıkışınca HDP'yi katıyorsunuz işin içine" dedi.

"Sen benim milliyetçiliğimi sorgulayacak kapasitede değilsin!"

Metin Özkan'ın "Bu konuda devletimin, milletimin, ülkemin üstüne geliyorlar" derken, Enginyurt ise, "Bırak şimdi milliyetçiliği" diyerek karşılık verdi.

Sözlerine devam eden Enginyurt, "Bunları karıştırma, yüz basarım senin milliyetçiliğine. Ben bedel ödemiş birisiyim" ifadelerini kullandı.

"Sen benim milliyetçiliğimi sorgulayacak kapasitede değilsin!" sözleriyle sert bir şekilde cevap Metin Özkan, "Bedel ödediysen banane. Bedel ödediysen bu ülkeye, bu millete, bu vatanda bedel ödedin. Bana mı ödedin?" dedi.

İşte stüdyoda yaşanan tartışma...