Nazarbayev öldü iddiası ortalığı karıştırdı

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programının yorumcusu Barış Yarkadaş, kendisine gelen iddiayı aktardı. İddia ise Nazarbayev'in öldüğü yönündeydi. Ancak programın ikinci yarısında Yarkadaş'a ulaşan Kazakistan'dan diplomat, Nazarbayev'in ölmediğini iletti.

Kerem Kırçuval'ın sunduğu, TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında Sözcü yazarı Aytunç Erkin, gazeteci-yazar Metin Özkan, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş yer aldı.

Kazakistan'da yaşanan eylemleri değerlendiren konuklar, yaşanan kritik eylemleri masaya yatırdı.

"Nazarbayev öldü" iddiası

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, kendisine aktarılan iddiayı izleyicilere aktararak, "Kazakistan'dan yazan bir arkadaşımız, 'Kazakistan'da Nursultan Nazarbayev'in öldüğü iddia ediliyor. İddiaya göre, Kazakistan'da Nazarbayev ile mevcut yönetim arasında çok ciddi sürtüşmeler vardı. Bu son sokak gösterileri bunun yansımasıydı'" dedi.

"Ailesi Dubai ve Londra'ya kaçtı"

Gelen iddiaları canlı yayında aktarmaya devam eden Barış Yarkadaş, "İddiaya göre ailesinin de Dubai ve Londra'ya kaçtığına dair bir iddia var" ifadelerini kullandı.

Kazakistan'dan diplomat Yarkadaş'a ulaştı

Programın ikinci yarısında, "Önemli bir gelişme" diyerek kendisine Kazakistan'dan bir diplomatın ulaştığını açıklayan Barış Yarkadaş, "Diplomat bizi izlemiş ve iddiaların gerçek olmadığınıi Nazarbayev'in yaşadığını aktardı. Ülkede böyle bir iddia gündeme gelmiş, konuşulmuş ancak gerçeği yansıtmıyormuş. Nazarbayev yaşıyor" dedi.

 

Nazarbayev kimdir?

Nazarbayev öldü iddiası ortalığı karıştırdı - Resim : 1

Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı. 24 Aralık 1990'da başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 19 Mart 2019'da istifa etti. Günümüzde Türk Devletleri Teşkilatı ömür boyu onursal başkanıdır.