"Büyükelçilikler senin açtığın bu yoldan gider!"

Tv100'de yayımlanan "Sağlı Sollu" programında Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş ve Gazeteci-Yazar Metin Özkan'ın tartışması programa damga vurdu. Çözüm süreci ve AİHM kararlarının tartışıldığı programda Yarkadaş, "Elçiliklere bu yolu siz açtınız" dedi.

Kerem Kırçuval'ın moderatörlüğünü yaptığı, TV100'de yayımlanan "Sağlı Sollu" programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin tartışılmasında sesler yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde, "Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması gerekir" denilerek 10 ülkenin ortak yayımladığı bildiriyi değerlendiren Barış Yarkadaş, elçiliklerin Rahip Brunson'ın bırakılmasından cesaret aldığını söyleyerek, "Deniz Yücel'i bıraktın mı, bıraktın. Fransız gazeteci Loup Bureau'yu Macron'un isteğiyle bıraktın mı, bıraktın! Sen bu yolu açarsan, büyükelçi de o yoldan gider, o yolu su yolu yapar. Ya onları en başta yapmıcaktın. Ya 'Ben burada varken o rahibi kimse bırakamaz' demeyecektin ya Deniz Yücel ile ilgili büyük laflar etmeyecektiniz. Merkel'in ricası üzerine Deniz Yücel'i bıraktınız, Trump'ın ricası üzerine Brunson'ı bıraktınız, Macron'un ricası üzerine Loup Bureau'yu bıraktınız. Bunlar bizim bildiklerimiz, bilmediklerimiz de var. Sen bunların yolunu açarsan Türkiye'deki yargının telefonla yönetebileceği duygusunu karşındaki devletlere, karşındaki bürokratlara yansıtırsan; 10 tane büyükelçi de gelir senin açtığın bu yoldan gider kardeşim! Muhalefete kızmaya, CHP'ye kızmaya gerek yok. Açmasaydınız bu yolu o zaman" ifadelerini kullandı.

"Desteklediğim iktidar PKK sevicilerle..."

Barış Yarkadaş'ın, Metin Özkan'a yönelik, "Desteklediğin iktidara söyleyeceksin o zaman Anayasa'da bulunan 90. maddeyi çıkartacaksın" sözlerine sert tepki veren Özkan, "Desteklediğim iktidar PKK sevicilerle iş tutmuyor, merdiven altında Anayasa yapmıyor" dedi.

"Çözüm süreci - AİHM kararları" polemiği

Avrupa İnsan Hakları kararlarının uygulanmadığını hatırlatan Barış Yarkadaş, "Çözüm sürecinde Ahmet Türk, 'İmralı'ya ben yüzerek gitmedim' dedi. Siz çözüm sürecinden suçlu olarak sadece bir kişiyi tutuklayıp (selahattin Demirtaş) kendinizi işin içinden sıyırıyorsanız burada hukuktan söz edilmez, hukuk yoktur" dedi.

"Sen yok dedin diye hukuk yok olmaz"

Barış Yarkadaş'ın sözlerine karşılık "Sen yok dedin diye hukuk yok olmaz" diyen Metin Özkan, "Selahattin Demirtaş terörist mi, terörist bitti!" dedi.

"Senin ortakların..."

Çözüm süreci sırasında Selahattin Demirtaş ile AK Parti iktidarının görüştüğünü, Demirtaş'ın özel odasında toplantı yaptığını hatırlatan Yarkadaş'a cevap veren Özkan, "Çıktı özür diledi" ifadelerini kullandı. "AKP'li özür diledi kurtuldu. Oh ne güzel" diye karşılık veren Yarkadaş, "AKP'li özür dileyecek kurtulacak, o hiç bir soruşturmaya girmeyecek... 6-7 milyon HDP'li buharlaştıracak mısın?" şeklinde karşılık verdi.