"Işıtan Gün 'istifa etmeyeceğim' dedi"

TV100'de yayımlanan Var Odası programında Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda yaşananlar masaya yatırıldı. Programa Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Tanrıverdi ve eski Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir bağlandı.

TV100'de yayımlanan Var Odası programında Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda yaşananlar masaya yatırıldı.

Futbol Yorumcuları Emre Bol, Oğuz Altay, Bışar Özbey ve eski FIFA Hakemi Deniz Ateş Bitnel; Ertem Şener ile VAR Odası'nda futbol gündemini tv100'de değerlendirdi.

Programa telefon ile bağlanan Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz, "Galatasaray bana babamdan miras. Galatasaray için elimden geleni her zaman yapacağım" dedi.

İşte Cengiz'in açıklamaları:

''Galatasaray son derece demokratik bir şekilde bu tür seçimleri yapan bir kulüp.

Dün genel kurulumuzda çok güzel bir video yayınlandı. O anma sonrasında, üyelerin ayakta alkışlaması beni çok duygulandırdı ve ağladım. Çok güzel bir anı oldu benim için.

Benim babam son derece barışçıl bir kişiliğe sahipti. Babam herkese hakkını helal etti. Babamın Galatasaray'a büyük hizmetleri oldu. Galatasaray'a hizmet etmek için illa ki yönetimde olmaya ve ya başkan olmaya gerek yok. Galatasaray bana babamdan miras. Galatasaray için elimden geleni her zaman yapacağım. Babam herkese hakkını helal etti.''

Sarper Cengiz'in ardından programa bağlanan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Tanrıverdi, mali genel kurulu değerlendirdi.

Işıtan Gün "istifa etmeyeceğim" dedi

Ertem Şener'in Tanrıverdi'ye, "Siz ve Burak Elmas, Işıtan Gün'e 'İstifa edin' dediğiniz ve kendisinin etmeyeceğini biliyorum. Siz Işıtan beye sordunuz mu bu soruyu" ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi, "Işıtan Gün 'istifa etmiyorum' dedi. Işıtan çıkıp arkaya geçeceğine çıkıp istifa etseydi yine hiçbir şey değişmeyecekti" dedi.

"İstifa etseydi..."

"Işıtan kardeşim dün oraya geldiğinde kulise geçmeyip kürsüye çıksaydı, istifa etseydi oradan gururlu onurlu bir şekilde ayrılırdı" diyen Tanrıverdi, "Burak Elmas, Işıtan Gün'e istifa et dedi. Işıtan Gün'de hep beraber istifa edelim" dedi.

"Galatasaray demokrasinin beşiğidir"

Tanrıverdi'nin ardından programa bağlanan isim ise Galatasay eski Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir oldu. 

"Galatasaray demokrasinin beşiğidir" diyen Epözdemir, geçtiğimiz aylarda yönetimden ayrılmasına ilişkin, "Baktık ki sözümüz değer bulmuyor, Galatasaray yanlış yönetiliyor, biz de affımızı istedik" ifadelerini kullandı. 

"Burak Elmas diyorsa..."

Kulübün yıllık mali kurulu hakkında açıklamalarda bulunan Epözdemir, "Ben oy kullanmadım. İlkesel olarak. Sonuçta bu yönetimden ayrıldım. Etik olmayacağını düşündüm. Eşime de özellikle istirhamda bulundum, oy kullanmamasını rica ettim" dedi. 

TFF açıklamaları

Burak Elmas'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri ile görüşmelerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Epözdemir, "Galatasaray Başkanlık makamı çok saygın ve kıymetli bir makamdır. Biz Galatasaray Başkanlık makamının yaptığı açıklamaya itibar ederiz. Sayın Burak Elmas ‘Ben gittim yumruğumu vurdum ve bunları söyledim’ diyorsa söylemiştir" dedi.