tv100'ün gündeme getirdiği kadına şiddet istifa getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi, taciz skandallarının ardından kadına yönelik şiddetle sarsıldı. İddiaların odağındaki 25. ve 26. dönem İstanbul milletvekili adayı Erkan Başboğa partisinden istifa etti.

Geçtiğimiz yıl CHP'li Erkan Başboğa ile 33 yaşındaki Z.M.B. evlendi. İddiaya göre Z.M.B. daha evliliklerinin ilk gününden itibaren Başboğa'nın psikolojik ve fiziki şiddetine maruz kaldı.

Hanüz 1.5 aylık evliyken yemek yedikleri sırada çift arasında tartışma çıktı. Erkan Başboğa teflon tavadaki çizik yüzünden eşi Z.M.B.'yi darp etti. Ardından da karnından bıçakladı.

Z.M.B. hastanede tedavi altına alındı. Yaralama olayı olduğu için hastane yetkilileri polise haber verdi. Z.M.B. polise kendini bıçakladığı yönünde ifade verdi.

Ancak savcılık bu ifadeyi inandırıcı bulmadı. Adli Top'tan rapor istendi. Adli tıptan gelen raporun ardından Z.M.B. yeniden ifade verdi ve gerçeği anlattı. Kendisini eşinin sürekli darp ettiğini ve olay günü bıçakladığını söyledi.

İş insanı ve CHP milletvekili adayı Erkan Başboğa gözaltına alındı. İfadesinde eşinin kendisini darp ettiğini ve öldürmek istediğini söyledi. İfadenin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, Erkan Başboğa hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

tv100 ekranlarında yayınlanan Teknik Takip programı konuyu gündeme getirdi. Haberin gündeme gelmesinin ardından dün Erkan Başboğa noter aracılığı ile CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği dilekçe ile partisinden istifa etti.

Başboğa dilekçesinde istifa gerekçesi olarak "Gördüğüm lüzum üzerine" ifadesini kullandı.