tv100'ün "Kan Ver Türkiye'm" kampanyasına ilgi giderek büyüyor! Diyarbakır Belediyesi çalışanları Kızılay'a kan bağışı için sıraya girdi

tv100'ün başlattığı "Kan Ver Türkiye'm" kampanyasına ilgi her geçen gün büyüyor. Kampanyaya bir destek de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye personelleri bugün Kızılay'a gelerek kan bağışında bulundu. Personellere öncülük yaparak ilk kanı veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, "tv100'e bu kampanyaya vesile olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

tv100'ün "Kan Ver Türkiye'm" kampanyasına ilgi giderek büyüyor! Diyarbakır Belediyesi çalışanları Kızılay'a kan bağışı için sıraya girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tv100'ün başlatmış olduğu "Kan Ver Türkiye'm" kampanyasına desteklerini sundu. Belediye çalışanları kan vermek için Kızılay'a akın ederek, kan bağışında bulundu. Sırasıyla kan veren personeller, Kızılay önünde yoğunluk oluşturdu.

Kızılay çadırından son durumu aktaran tv100 muhabiri Canan Altıntaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi'nin personellere öncülük ettiğini ve ilk kanı onun verdiğini söyledi.

Kan vermesinin ardından dinlenen Çiftçi'ye mikrofon uzatan Altıntaş, kampanyaya destekleri için Çiftçi'ye teşekkürlerini sundu.

"BÜTÜN ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR"

Kampanyaya vesile olduğu için tv100'e teşekkür eden Çiftçi, "Gerçekten bütün ülkemizin bu noktada ihtiyacı var. Kızılay yoğun bir şekilde ülkemiz genelinde kan kampanyalarıyla ihtiyacı karşılama noktasında yoğun bir gayret içerisinde" dedi.

Diyarbakır'da günlük 500 ünite kana ihtiyaç olduğunu aktaran Çiftçi, ilin kan noktasında bu rakamlara ulaşamadıklarını ifade etti.

"KIZILAY'LA İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE KAMPANYANIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ"

Kan bağışı konusunda farkındalığın oluşması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımın bu konuda bir hassasiyet sahibi olması gerekiyor. Sizin bu kampanyanızda bu farkındalığın oluşması noktasında önemli bir yer teşkil etti. Ben teşekkür ediyorum tv100 yönetimine ve katkısı olan herkese. Kızılay'ımız ilimizin belli noktalarında hizmette. Vatandaşlarımıza kan ulaştırma noktasında yoğun bir gayret içerisinde. Bütün vatandaşlarımızı senede 1 kere kan vermeye teşvik ediyoruz"

Belediye yönetimi olarak kampanyaya bütün çalışma arkadaşlarını yönlendireceklerini kaydeden Çiftçi, "Kan stoklarımız yeterli seviyeye gelene kadar Kızılay'la iş birliği içerisinde bu kampanyanın destekçisi olacağız" dedi.