Twitter'dan şeffaflık hamlesi! Devlet bağlantılı hesaplarda etiket olacak

Twitter, devlet bağlantılı hesaplar konusunda her şeyin şeffaf olmasını istediklerini duyurdu. Yapılan açıklamada bu hesaplara bir etiket konulacağı ve hesapların öne çıkarılmayacağı belirtildi.

Twitter'dan şeffaflık hamlesi! Devlet bağlantılı hesaplarda etiket olacak

Twitter'dan yapılan açıklamada "Devlet bağlantılı Twitter hesapları konusunda her şey şeffaf olsun istiyoruz. Bunun için bu hesaplarda bir etiket yer alacak. Özgür basını desteklediğimiz için, devlet bağlantılı hesapları artık öne çıkarmayacağız ve propaganda yapmalarına da izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Twitter, bu uygulamanın şu anda sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine (ABD, BK, Çin, Fransa ve Rusya) ait hesaplarda uygulanacağını bildirdi. Bu uygulamanın kapsamının ileride genişletileceği belirtildi.

Şu anda Xinhua, Sputnik gibi twitter hesaplarında bu etiketler görülebiliyor.

Sosyal medya devi, devlete bağlı haber kuruluşlarının yanı sıra bu kurumlarda çalışan editör ve diğer üst düzey gazetecilerin de hesaplarının etiketlenebileceğini belirtti.

Twitter, "devletlerin finanse ettiği ancak editöryal bağımsızlığa sahip olan" ABD'li NPR ve Britanyalı BBC gibi kurumların etiketlenmeyeceğini aktardı.

Twitter, etiketlenen hesapların tweetlerini önermeyecek veya öne çıkarmayacak.

Basın kuruluşlarının yanı sıra devlet sözcüleri ve bakanlar gibi üst düzey devlet yetkililerinin de hesaplarında etiketler yer alacak.