Binlerce hesap neden askıya alındı? Sosyal medya devi Twitter'da büyük skandal

Aylık aktif kullanıcı sayısı 320 milyonu geçen sosyal ağ Twitter, büyük bir hataya imza attı. Gizlilik politikasında değişiklik yapan Twitter, kötü niyetli raporlar sebebiyle yanlışlıkla hesapları askıya aldı. Sosyal medya devi bu hatadan kaynaklı kullanıcılarından özür diledi.

Binlerce hesap neden askıya alındı? Sosyal medya devi Twitter'da büyük skandal

Sosyal ağ Twitter, platformunda gerçekleşen kötüye kullanma, spam gibi kullanıcıları genel konuşmalardan uzaklaştıran durumlarla ilgili geçtiğimiz günlerde bir dizi değişikliğe gitmişti. Ancak, Twitter'ın Yeni Gizlilik özelliği hesapların 'yanlışlıkla' askıya alınmasına sebep oldu.

Gizlilik ilkelerinde değişikliğe giren Twitter, artık fotoğraf ve video paylaşımında rıza esasına göre hareket edecek. Şirketin yeni politikasını kötüye kullanan bazı kişiler, gazetecileri ve araştırmacıları ihbar etti.

Binlerce hesap neden askıya alındı? Sosyal medya devi Twitter'da büyük skandal - Resim : 1

Twitter’ın yeni politikası ‘kötü amaçlı raporlara’ yenik düştü

Cuma günü yayınladığı yazı ile kullanıcılarından özür dileyen Twitter, “koordineli ve kötü niyetli rapor” adı altında yapılan şikayetler sebebiyle bazı hesapları yanlışlıkla askıya aldığını açıkladı. Hatanın düzeltildiğini belirten şirket, yeni gizlilik politikasının sağlıklı bir şekilde çalışması için inceleme başlattıklarının altını çizdi.

Bir grup aşırı sağcı aktivist tarafından yürütülen kötü niyetli raporlama işlemi sonucunda bazı hesaplar askıya alındı. Kendileri ve destekledikleri gruplar hakkında bilgi paylaşımı yapan hesapları şikayet eden ekip, kısa sürede amacına ulaştı.

Düzenleme taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemeye yönelik

Yeni politikada bazı istisnalar mevcut. Örneğin kamuya mal olmuş kişiler ile ilgili yapılan kamu yararına paylaşımlar, gizlilik ilkesinin kapsamında yer almıyor. Ancak yapılan paylaşım herhangi bir kişi veya kuruluşu taciz etmek veya korkutmak için olduğunda Twitter bu duruma müdahale edeceğini belirtiyor.

Konu hakkında açıklama yapan Twitter temsilcisi, “Kötü niyetli raporların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki uygulama ekiplerimiz bu konuda hata yaptı ve bazı hesapların askıya alınmasıyla sonuçlandı. Yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamak için inceleme başlattık. Taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemek için düzenlediğimiz politikamızı lütfen doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.” dedi.

Siz Twitter’ın yeni gizlilik politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanıcıların rızası olmadan yapılan paylaşımları kaldırması yararlı mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.